U organizaciji Udruge gradova RH, Grada Pule i Savjeta mladih Grada Pule od 7. do 9. prosinca ove godine je u Puli održana 3. Nacionalna konferencija savjeta mladih gdje je pilot projekt Savjeta mladih Varaždinske županije „Financijska pismenost i poduzetništvo“ predstavljen kao primjer dobre prakse.

Najveći fokus konferencije je bio na članovima savjeta mladih koji su kroz zajednički rad na temelju primjera dobre prakse iznjedrili konkretne rezultate koji mogu biti korisni za njihov budući rad.

U konkurenciji 19 pristiglih prijedloga, pilot projekt Savjeta mladih Varaždinske županije „Financijska pismenost i poduzetništvo“ uvršten je u šest najboljih primjera dobre prakse. Podsjećamo, cilj projekta je produbiti postojeća i omogućiti stjecanje novih znanja i vještina na području osobnih financija. Projekt je započeo s provedbom ove godine u srednjim školama s područja Varaždinske županije, gdje učenici kroz interaktivne radionice koje koordinira profesor matematike Krunoslav Habunek raspravljaju pitanja poput pravilnog planiranja financijskih ciljeva učenika srednjih škola, razlikovanje želja i potreba te kako se ponašati prilikom odabira radnog mjesta ili studija.

Projekt je na Nacionalnoj konferenciji savjeta mladih predstavio predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije Lovro Lukavečki, koji je tom prilikom istaknuo:

- Uvrštavanje našeg projekta u primjere dobre prakse na nacionalnoj razini veliko je priznanje za rad Savjeta mladih Varaždinske županije, ali i poticaj za što veći angažman u borbi za mlade, njihovu sadašnjost i budućnost. Projektom „Financijska pismenost i poduzetništvo“ željeli smo potaknuti raspravu o problemu financijske pismenosti među mladima ali i ponuditi rješenje. Mislim da je taj projekt dobar početak i nadam se da će nakon evaluacije donosioci odluka razmotriti na koji način implementirati financijsko obrazovanje u naš obrazovni sustav.

Varaždinska se županija na 3. Nacionalnoj konferenciji izrazito dobro predstavila jer su uz članove Savjeta mladih Varaždinske županije aktivno kroz tri dana trajanja konferencije u njezinom radu sudjelovali i članovi Savjeta mladih grada Varaždina, Ivanca i Lepoglave, a konferenciju je moderirao Hrvoje Kovač, zamjenik gradonačelnika grada Lepoglave.

Komentari

13.12.2018. 08:31h Zadnja izmjena: 13.12.2018. 08:33