kadrovske rošade

"Pitanje je dana kada će smijeniti Krunoslava Lukačića"

Objavljeno: 04.05.2018. 10:25

Zadnja izmjena: 04.05.2018. 10:25

Pitanje je dana kada će županijska vlast smijeniti direktora AZRA-e Krunoslava Lukačića, tvrdi naš izvor, podsjećajući da je Radimir Čačić prilikom osnivanja Javne ustanove za regionalni razvoj prilično jasno dao naslutiti u kojem smjeru razmišlja.

Tom prilikom Čačić je, naime, rekao da je zbog Lukačića statut AZRA-e „prilagođen nižoj stručnoj spremi“; da je „radno iskustvo sticao kao soboslikar i instruktor vožnje“, odnosno da je njegova „jedina refereca članstvo u HNS-u“. Štoviše, optužio ga je da je zajedno s bivšim županom Predragom Štromarom AZRA-u ostavio bez poslova, da bi županijske tvrtke i ustanove mogle raditi s Euro Consultingom, privatnom tvrtkom ranijeg direktora AZRA-e. Naš izvor, međutim, dodaje da se  općenito razmišlja o smanjenju broja zaposlenih Azri, a na Lukačićevu sudbinu navodno je nemali utjecaj imao nedavni žestoki sukob na Županijskoj skupštini između Čačića i HNS-ovih vijećnika. 

Podsjetimo, lokalna samouprava imala je zakonsku obvezu da razvojne agencije, čija je zadaća priprema i provedba EU projekata, preoblikuje ili osnuje kao javne ustanove. Za Varaždinsku županiju dosada je tu ulogu obavljala Agencija za razvoj Varaždinske županije kao trgovačko društvo, koje nije moglo biti preoblikovano iz razloga što 50% prihoda ostvaruje na tržištu. To je ujedno i razlog zašto Azra neće biti ugašena, no prilično je jasno kako ju dogledno vrijeme očekuju određene kadrovske rošade... U međuvremenu, u skladu sa zakonskom obvezom, osnovana je Javna ustanova za regionalni razvoj kojoj je na čelu Krunoslav Blaži iz redova Reformista, dosadašnji Lukačićev zamjenik.

Komentari