posjet premijera

Fotogalerija - Plenković u Trakošćanu uručio ugovore, evo što je rekao

Premijer Andrej Plenković danas je u obilasku Varaždinske županije, a nakon Trakošćana posjetit će i Tehnološki park u Varaždinu...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 23.03.2021. 12:29

Zadnja izmjena: 23.03.2021. 12:38

Foto: Luka Šalamun

Kao što smo jutros najavili, premijer Andrej Plenković danas je posjetio Varaždinsku županiju, a obilazak je počeo u Dvoru Trakošćan.

Tamo je naime uručeno sedamnaest ugovora o sanaciji klizišta te ugovor o izmuljivanju jezera Trakošćan. - To je projekt vrijedan 14,5 milijuna kuna u suradnji Hrvatskih voda i Varaždinske županije. Ujedno će se još 12 do 14 milijuna kuna potrošiti za sanaciju klizišta u županiji. To spada u naš nacionalni projekt da se u Hrvatskoj sanira 100 klizišta u iznosu od 35 milijuna kuna što je važno za sigurnost naših građana, posebice uz prometnice - rekao je premijer Plenković i dodao kako je proteklih godina Vlada posvetila puno pozornosti sjeveru Hrvatske kroz brojne projekte i sve sektore.

- Reformom financiranja lokalne i područne samouprave ovdje smo podigli smo prihode županije, gradova i općina za 55 posto, od ukupnih projekata financiranim iz EU sredstava čak 98 posto u Hrvatskoj je realizirano u mandatu naše Vlade, a u Covid krizi smo isplatili 377 milijuna kuna za 47 tisuća radnika - rekao je između ostalog Plenković.

Uz premijera Andreja Plenkovića, uručivanju ugovora prisustovali su župan Varaždinske županije Radimir Čačić, saborski zastupnik Anđelko Stričak kao i brojni drugi gradonačelnici i načelnici. 

Komentari