očitovanje premijera

Plenković: "Čačićeva potpora dobra je i za Vladu i za njega i za građane"

Objavljeno: 02.06.2021. 14:36

Zadnja izmjena: 02.06.2021. 14:39

Foto: ilustracija

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas se očitovao glede uvjeta na kojem inzistira predsjednik Reformista Radimir Čačić, a to je da - najjednostavnije rečeno - ukoliko žele njihovu ruku u Saboru, ne smiju na razini Grada Varaždina i Varaždinske županije koalirati s Ivanom Čehokom.

Plenković je rekao ovo: Što se tiče Čačića, on je bio na razgovoru tu. Ovo je druga Vlada gdje Čačić daje potporu. Potpora je dobra i za Vladu i za njega i za građane Varaždinske županije. A što se tiče našeg programskog dogovora, mi tu ni milimetra nismo iznevjerili. Što se tiče našeg inicijalnog dogovora dogovorili smo se da će svaka ekipa igrati za sebe na lokalnim izborima i da to neće utjecati na situaciju na nacionalnoj razini. Suradnja može ići dalje", prenosi Večernji.

Podsjetimo: Natalija Martinčević danas nije "podigla ruku" kada se glasovalo o povjerenju ministru Berošu, a Čačić je postavio uvjet da HDZ - ukoliko želi podršku Reformista - ne ulazi u koaliciju s Ivanom Čehokom. Ivan Čehok je pak izjavio da će o koaliciji s HDZ-om razgovarati u petak.
 

Komentari