varaždinske toplice

Foto - Stričak u društvu Plenkovića: Čačićev rezultat je jadan, veselim se njegovim 'sjekirama'

Plenković je istaknuo zadovoljstvo HDZ-ovim rezultatima u prvom krugu, a prisjetio se i prošlogodišnjih parlamentarnih izbora riječima kako je tada ostvaren „povijesni rezultat“ od pet mandata...
Objavljeno: 19.05.2021. 16:20

Zadnja izmjena: 19.05.2021. 16:52

Foto: Dino Možek

Danas je u Varaždinskoj županiji boravio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, koji je došao dati podršku HDZ-ovim kandidatima u drugom krugu lokalnih izbora.

Plenković je istaknuo zadovoljstvo HDZ-ovim rezultatima u prvom krugu, a prisjetio se i prošlogodišnjih parlamentarnih izbora riječima kako je tada ostvaren „povijesni rezultat“ od pet mandata.

„Potvrda je to da ovdje ogroman broj birača podržava politiku Hrvatske demokratske zajednice, što će se reflektirati i u drugom krugu lokalnih izbora. Želim da ova utakmica ne bude utakmica 'sjekirama', nego idejama i vrlo konkretnim načinima kako unaprijediti život", rekao je Plenković.

'Veselim se i čekam'

Spominjući „sjekire“, Plenković je aludirao na raniju izjavu Anđelka Stričaka koji je rekao:

„Naglašavam da smo dosad vodili primjerenu i pozitivnu kampanju u kojoj nismo blatili nikoga, ali ćemo očito morati. Danas je protukandidat Čačić spominjao neke 'sječe'. Pa ja se veselim tim 'sjekirama' i čekam."

'Reformisti, jadno'

Ukupni rezultat Reformista Stričak je potom nazvao „jadnim nakon četiri godine na vlasti“, te njhovog predsjednika Čačića optužio da iskrivljuje izborne rezultate.

„Najednom je jedan više od šest, a devet više od dvanaest. HDZ je osvojio šest gradonačelničkih i načelničkih pozicija, HNS pet, tri su nestranačka, SDP jednog, HSS jednog i jednog kandidata Reformisti. Kad si četiri godine župan i uspiješ sa svojom ekipom osvojiti jednu načelničku poziciju – jadno“, rekao je Stričak.

Komentari