uskoro popuštanje

Plenković: Razmišljamo o popuštanju mjera, ''na stolu'' je kava za van i sport

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.02.2021. 08:56

Zadnja izmjena: 11.02.2021. 09:08

Foto: Screenshot Nova TV

Premijer Andrej Plenković gostovao je u Dnevniku Nove TV gdje je između ostalog govorio o popuštanju mjera koje nas čeka s prvim danom idućeg tjedna.

Od ponedjeljka slijedi popuštanje određenih mjera, a kako je rekao Plenković, razmišlja se o popuštanju u domeni ugostiteljstva i sporta. 

-Na stolu je kava za van, ali i neke stvari oko sporta. Svi su oprezni. Nalazimo se u zimskim mjesecima, bit će hladnije sljedećih mjeseci, trebamo proći kroz zimu i doći do proljeća. Trebamo se što prije vratiti u što normalnije funkcioniranje poslovanja i našeg stila života. Bit će određenih signala s kojima biste mogli biti zadovoljni – rekao je premijer i dodao kako su ljudi itekako svjesni da se nalazimo u globalnoj pandemiji.

- Ovo sad traje godinu dana, to su ipak okolnosti koje djeluju na sve. Vlada nema luksuz biti samo u cipelama zdravstvenih djelatnika ili onih koji se bave gospodarstvom. Sutra ćemo sve iskomunicirati, sredstava za veljaču ima, vlada je stala iz privatnog sektora. Pronaći ćemo sredstva i dalje. Željeli bismo da je epidemiološka slika takva da se vratimo u kolotečinu – kaže.
 

Komentari