deseci milijuna kuna u igri

POČELO NADMETANJE? Čehok: "Ja sam nakon 12 godina", Čačić: "Ja sam nakon 13 godina"

Objavljeno: 15.08.2017. 11:46

Zadnja izmjena: 15.08.2017. 14:53

Dva prekaljena političara na iznenađenje mnogih nakon više godina izbivanja iz lokalne politike nakon posljednjih izbora vratili su se točno na ona mjesta s kojih su odavde i otišli - župana i varaždinskog gradonačelnika.

A i mnoge druge poveznice postoje između Čehoka i Čačića - obojica se pozivaju prije svega na liderske kvalitete. Doduše, Čehok je više karizmatični, a Čačić autoritarni tip lidera, ali su se obojica oslonila upravo na svoju osobnost u predizbornoj kampanji. Cehokova nezavisna lista i Čačićevi reformisti, na vlast došli na krilima isključivo njihova imena

Povijest njihovih međusobnih odnosa dosta je složena - kao župan i gradonačelnik već su imali prilike surađivati, premda to nije uvijek išlo glatko. Njihove su stranke svojedobno bile u zajedničkoj koaliciji s Račanom. A neposredno prije drugog kruga zadovoljno su ispijali kavu zajedno na Korzu, što su mnogi protumačili kao međusobno davanje potpore.

Bolnicom na bale

I obojica su u kampanji naglašavala da će se krenuti odmah s projektima - osobito je zvučno Čehok najavljivao bagere na cestama već od 1. srpnja. Prošlog je tjedna snažno i u lokalnoj i u nacionalnoj javnosti odjeknula je vijest da se počelo s rješavanjem problema bala, koji čeka već 12 godina. Za sad se odvozi samo onaj puno manji dio koji nije pod koncesijom, no Čehok očekuje da će se u roku od 2 godine odvesti sve bale s Brezja. Prema računici koju nam je nedavno objašnjavao Zlatan Avar, Grad bi za taj mega-projekt trebao izdvojiti nekih 50-ak milijuna kuna. To bi trebalo donijeti uštedu od isto toliko milijuna kuna, jer bi se cijena odvoza smanjila na pola.

I nije trebalo dugo čekati Čačićevu 'protuofenzivu' - već za sutra pozvani su novinari kako bi se obilježio početak energetske obnove Opće bolnice Varaždin. Ovdje se sada radi o najvećem ulaganju u posljednjih 13 godina, u iznosu od 83,5 milijuna kuna. Prema najavama, projekt bi trebao biti gotov do kraja 2018. - dakle, barem par mjeseci prije no što Čehok eventualno dovrši svoj projekt odvoza bala. A ušteda na energentima u slučaju bolnice trebala bi iznositi 60 milijuna kuna u narednih 14 godina. Uglavnom, na Čehokovu jaku kartu uzvratio je Čačić s naizgled još jačom kartom - a nama ostaje za vidjeti kako će taj poker završiti.

Komentari