izvanredno priopćenje

Politički potres u Ivancu, SDP prelazi u oporbu: 'Batinić bi da radimo što nam on kaže'

Objavljeno: 26.05.2022. 09:02

Zadnja izmjena: 26.05.2022. 09:12

Foto: Mihael Slunjski, SDP-ov vijećnik u gradu Ivancu

U četvrtak, 26. svibnja, aktualni predsjednik Gradskog vijeća Grada Ivanca Dalibor Patekar podnio je neopozivu ostavku na navedenu dužnost uz punu podršku Gradske organizacije SDP-a Ivanec.

Kap koja je prelila čašu bio je nedavni sukob između gradonačelnika Ivanca Milorada Batinića i SDP-ova vijećnika Mihaela Slunjskog. Slunjski je tada Batinića optužio za vrijeđanje, jer mu je Batinić - prema njegovim riječima - rekao da "laže kao pas". Batinić je to porekao, ali je ostao pri stavu da Sunjski "laže". Tema rasprave bio je dječji vrtić, pri čemu je Slunjski tvrdio kako je Batinić odgajateljice "prisilio" da se tijekom covid krize odreknu Božićnica i regresa, dok je Batinić, naprotiv, tvrdio da se permanentno zalaže za povećanje njihovih plaća koje treba uslijediti.

Svoju odluku SDP je danas opširno objasnio sljedećim riječima:

- SDP Ivanec ušao je u koaliciju sa Nezavisnom listom Milorada Batinića kako bi zajedničkim naporima stavili Ivanec u jednu veću brzinu razvoja i omogućili jedan veći zalet napretka, međutim dogodila se situacija u kojoj se naši prijedlozi gotovo uopće ne uvažavaju, koalicijski partner gura se u stranu da bude poslušan i radi što mu se kaže, a sam međusobni odnos postaje neprihvatljiv. Iz prethodno navedenog jasno se vidi da koalicijski partner Nezavisna lista Milorad Batinić već jedno duže vrijeme krši sporazum o suradnji, a posljednji istup gradonačelnika Ivanca protiv našeg vijećnika Mihaela Slunjskog bio je krajnje neprimjeren i ispod svake razine, te je time jasno pokazano veliko nepoštovanje gradonačelnika prema svojem koalicijskom partneru. Iz navedenih razloga prelazimo u konstruktivnu oporbu, gdje i dalje nastavljamo raditi na dobrobit naših sugrađana - stoji između ostaloga u njihovom priopćenju.

Komentari