gradsko vijeće

Poništena ranije donesena odluka o davanju u zakup zemljišta koje koristi PPP Cafuk

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 26.11.2021. 17:20

Zadnja izmjena: 26.11.2021. 17:20

Na današnoj sjednici Gradskog vijeća poništena je ranije donijeta odluka, a tiče se raspisivanja javnog natječaja za zakup poljoprivrednog zemljišta koje unatrag 16 godina koristi PPP Cafuk.

Predlagateljica poništenja ranije donijete odluke bila je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan, a svoj stav obrazložila je sljedećim riječima:

- Proizvođač je redovno ispunjavao svoje obaveze sukladno ugovoru te je na vlastiti trošak osposobio navedeno zemljište za namjenu u vidu čišćenja, održavanja, a imao je i dodatna ulaganja poput navodnjavanja - rekla je Grđan i dodala kako je ovaj natječaj raspisan ''bez zakonskog temelja, potrebe i javnog savjetovanja''.

Na kraju, Grđan je navela kako bi Grad potencijalno mogao biti i financijski oštećen, jer PPP Cafuk, kako je navela - "već sada nudi najvišu cijenu koja bi se postigla".

S obzirom da nije predlagatelj, gradonačelnik Neven Bosilj očitovao se na prijedlog predsjednice Vijeća sljedećim riječima:

- Ja kao gradonačelnik smatram da je Gradsko vijeće 20.10. donijelo odluku koja je zakonita - rekao je Bosilj.

Za raspravu se potom javio Hrvoje Petrić iz Budimo grad koji je rekao kako će navedenu odluku podržati.

 - Mislim da je odluka donesena zakonito, no ako je to financijski povoljnije za Grad, to treba podržati, a isto tako smatram da treba podržati poljoprivredu ratarsku proizvodnju - rekao je Petrić.

'Krivo i neozbiljno'

S namjerom da se poništi prethodno donijteta odluka nije se složila Silvija Cupar ( HDZ), koja je rekla kako smatra da se javni natječaj mora provesti i kako je poruka koja se ovdje šalje budući zakupcima - kriva. - Takav je pristup nezbiljan i moglo bi se zaključiti da se ovdje radi o pogodovanju - rekla je Cupar.

Komentari