gostovanje borisa lalovca

Poruka SDP-a iz Varaždina: 'Dogovorite 200 artikala po 1 euro kao što je Francuska'

Grad Varaždin ima set mjera, rekao je predsjednik gradskog SDP-a i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, međutim, naglasio je kako je nužna stabilna vlast kakvu očekuju nakon izbora...
Objavljeno: 10.03.2023. 19:30

Zadnja izmjena: 10.03.2023. 19:36

„Vlada mora sjesti s trgovačkim lancima i dogovoriti asortiman proizvoda koji će građanima ići pod povoljnijim uvjetima. Nedavno smo vidjeli da je francuska vlada dogovorila 200 artikala po jedan euro, a imaju inflaciju od sedam posto, dok mi imamo inflaciju od 12 posto odnosno duplo.“

Poruka je to SDP-a iz Varaždina, gdje se danas građanima u prostorijama VI. mjesnog odbora obratio Boris Lalovac, nekadašnji SDP-ov ministar financija.

Lalovac je kazao kako sukob vlade s trgovačkim lancima vodi samo do daljnjeg povećanja cijena, a kao najvažniju mjeru okarakterizirao je povećanje plaća. A budući da bi ono uslijedilo iz poreza na dohodak, koji je lokalni prihod, Lalovac smatra nužnim i novi model financiranja lokalne samouprave čega je, kako je rekao, svjestan i aktualni ministar financija.

'Već sljedeći mjesec'

Na riječi Borisa Lalovca, nadovezala se i predsjednica županijskog SDP-a, saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora.

- Da bi se povećale plaće prvo treba povećati osobni odbitatak sa sadašnjih 530 na  663 eura. To je minimum koji bi trebalo odmah učiniti kako bi se već sljedeći mjesec ljudima poznavalo na plaćama te bi si mogli priuštiti koliko toliko pristojan život – rekla je Antolić Vupora, dodajući kako je važna i potpora jedinica lokalne samouprave.

'Mjere spremne, ali...'

Grad Varaždin ima set mjera, rekao je predsjednik gradskog SDP-a i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, međutim, naglasio je:

- Nažalost, taj set mjera još nije stupio na snagu samo zbog toga jer nemamo proračun. Vodimo brigu da se naši najugoženiji sugrađani mogu osjećati bolje, da mogu dobiti npr. uskrsnicu, besplatan prijevoz kojeg sada nema, kao i mjeru 25 kuna na račun za Čistoću, itd.

'Bit ćemo blizu većine'

Ono što je bilo u proračunu stupit će na snagu odmah čim se proračun izglasa, poručio je Marković. "Očekujem dobar rezultat liste koju će voditi Neven Bosilj. Mislim da ćemo biti blizu većine, kako bi prestala ova blokada i krenulo se u rješavanje bala, kučanske rampe, kao i prema svim pripremljenim mjerama."

Komentari