Intervju

Posavec za N1: Politički centar ima potencijal, a evo koga ćemo vjerojatno podržati na predsjedničkim izborima

Objavljeno: 02.07.2024. 19:24

Zadnja izmjena: 02.07.2024. 19:24

Foto: Arhiva

Međimurski župan i predsjednik Nezavisne platforme Sjever Matija Posavec istaknuo je u razgovoru za N1 televiziju kako politički centar, odnosno liberalne stranke mogu biti korektivni faktor u hrvatskoj politici te najavio da će vrlo vjerojatno stranka kojoj je na čelu poduprijeti predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića.

Posavec je u razgovoru s novinarkom Sandrom Križanec ocijenio da liberalni centar na hrvatskoj političkoj sceni ima potencijala te istaknuo da su na parlamentarnim izborima liberalne stranke osvojile 11 saborskih mandata, a kad bi postojao njihov klub, mogao bi itekako biti korektivni faktor.

- Sad kad znamo da imamo potencijal, sad nema izbora osim predsjedničkih i lokalnih iduće godine i dobro je da se pozicioniramo, da se okrupnimo i da jednostavno pokušamo u Hrvatskoj izgraditi stabilni, građanski, pristojni liberalni centar, kao što je to prije 20 godina bilo i imalo definitivno smisla. Doprinos demokraciji, doprinos pluralizmu, doprinos raznovrsnosti politike, definitivno da - odgovorio je Posavec na pitanje novinarke N1 je li vrijeme za izlazak Platforme Sjever na nacionalnu razinu.

Posavec: Milanović ima najviše šanse

Na pitanje koga bi Platforma Sjever podržala na predstojećim predsjedničkim izborima, Posavec je kazao da je dobro da je predsjednik Zoran Milanović već sad, šest mjeseci prije izbora, najavio kandidaturu te poručio da će njegova stranka "vrlo vjerojatno" podržati Milanovića.

 - Mislim da je u ovih proteklih 4,5 godine otkako je predsjednik doista bio korektivni faktor na hrvatskoj političkoj sceni i da u toj pozici trenutno, a mislim da će tako biti do kraja, ima najviše šanse. Još nema na vidiku nekog protukandidata koji bi ga mogao ugroziti i upravo ta njegova pozicija korektivnog faktora ili nekad 'veća oporba od oporbe' zapravo je podržana od strane one tihe većine hrvatskih građana i mislim da će to vrednovati. Za hrvatsku demokraciju nije dobro da bude 3-0, uvijek je bolje da je 2-1 nego 3-0, da ipak nema jedna stranka sve poluge vlasti i moći u svojim rukama, tako da ćemo vrlo vjerojatno ćemo podržati predsjednika Milanovića - poručio je Posavec, koji misli da on ima daleko najviše šanse da samo prošeće u drugi mandat.

Komentari