prvi intervju

Posavec ne isključuje kandidaturu: 'Cilj je bio moja politička eliminacija'

Matija Posavec osvrnuo se na uhićenje i rekao kako je cilj bila 'politička eliminacija' koja se trebala dogoditi prije lokalnih izbora.
Objavljeno: 08.11.2021. 11:38

Zadnja izmjena: 08.11.2021. 11:47

Foto: Arhiva

Nakon dvomjesečne šutnje Matija Posavec dao je opširan intervju tjedniku Međimurje ostavivši otvorenom mogućnost da će se kandidirati za župana Međimurske županije, prenosi Vecernji.hr.

Matija Posavec osvrnuo se na uhićenje i rekao kako je cilj bila 'politička eliminacija' koja se trebala dogoditi prije lokalnih izbora.

- To objašnjava zašto je punih godinu i pol dana međimurski HDZ vodio jednu izuzetno prljavu kampanju protiv mene, objašnjava sve lažne internetske stranice, grafite po javnim površinama, retoriku kojom su se služili, brojne prijetnje i ucjene koje su dolazile od dužnosnika te stranke - rekao je Posavec.

Za spornih 10.000 kuna koje je primio od poduzetnika Josipa Kobala, Posavec tvrdi kako je isti dan novac položen na račun stranke koju vodi, dok je za sporna zapošljavanja u Županiji rekao da se radilo o zapošljavanju dviju osoba na radnim mjestima pripravnica na određeno vrijeme kao zamjena za porodiljni i bolovanje.

- U jednom slučaju je natječaj bio poništen jer je kandidat koji je bio najbolji odustao, a u drugom se pripravnica koja je zaposlena jedina javila na natječaj - objasnio je. 

Komentari