savezi sklopljeni - bitka počinje

Novi Marof uoči sutražnje presice: "Za koga se opredjeli Vinko Pošta, taj ima šanse dobiti izbore!"

Objavljeno: 14.03.2017. 13:29

Zadnja izmjena: 14.03.2017. 14:03

Foto: Facebook/VinkoPošta

Nakon što je prošli tjedan formiran oporbeni savez protiv Siniše Jenkača u Novom Marofu na čelu s Mladenom Smoljancom (SDP) kao kandidatom za gradonačelnika te Zoranom Šantekom (HNS) i Darkom Hrenićem (Nezavisni) kao njegovim zamjenicima, danas se oglasio i Jenkačev HDZ.

Priopćenje je zapravo poziv na tiskovnu konferenciju koju će Jenkač održati sutra, a na kojoj će objaviti sastav svoje koalicije za izlazak na izbore. Vijest koja se zapravo čekala glasi: hoće li Hrvatska stranka umirovljenika na izbore s njime ili sa Smoljancem? Sada je međutim i službeno da novomarofski HDZ na svibanjske izbore izlazi u koaliciji s HSS-om i HSU-om.   

Kako neslužbeno doznajemo, odluka umirovljenika dugo se iščekivala, a izlasku na izbore s HDZ-om navodno se protivila središnjica HSU-a u Varaždinu i na državnoj razini. Proteklih tjedana tako su se, doznajemo iz izvora, užarile slušalice s jedne i druge strane, da bi kocka naposlijetku ipak pala na HDZ.

"Koga podrži Vinko Pošta..."

Na čelu novomarofskih umirovljenika je Vinko Pošta, dugogodišnji dužnosnik u vatrogasnoj zajednici, član brojnih udruženja i redoviti gost društvenih događanja. Na izvanrednim izborima u Novom Marofu podržao je HNS-ovog kandidata Drugutina Košćaka, no kako nam prepričava izvor, bio je među prvima koji je Jenkaču čestitao na pobjedi.

Neki koji ga poznaju, Poštu u smislu dobrih političkih procjena uspoređuju s Gordanom Jandrokovićem. Šala koja se prepričava u Novom Marofu tako glasi: "Za koga se opredijeli Pošta, taj sigurno ima velike šanse da dobije izbore!" Ima li u tome istine, vidjet će se već za dva mjeseca...

Komentari