ogranak novi marof

Domovinski pokret 'puca' na Jenkaču, dopredsjednica: 'Raspadamo se'

Objavljeno: 21.06.2024. 09:42

Zadnja izmjena: 21.06.2024. 14:32

Foto: Facebook/Arhiva

Ogranak Domovinskog pokreta Novi Marof jučer se oglasio priopćenjem u kojem traže ostavku gradonačelnika Siniše Jenkača nastavno na incident u kojem je, prema potvrđenim informacijama, osobno sudjelovao u verbalnom i fizičkom sukobu u noći sa subote na nedjelju. Međutim, potpredsjednica spomenutog ogranka Danica Šafran potvrdila nam je kako se ona s tom odlukom ne slaže.

Naime, kako je navela Šafran, jučer ujutro bila je na kavi s kolegama iz ogranka na kojoj je bio i predsjednik ogranka Slavko Vuradin, no tvrdi kako nisu dogovorili istupanje vezano uz Jenkača.

- Nismo se uopće tako dogovorili. Ja sam potpredsjednica stranke i takvog dogovora jučer nije bilo. Tko je to napravio i od kud, ne znam. Bila sam ujutro na kavi sa članovima ogranka, a i moj muž je član i oboje smo podržali neuplitanje u optužbe protiv Jenkača. Nek to rješava on i njegova stranka HDZ. Domovinski pokret je 'izbacio' objavu bez bilo kakvog dogovora sa mnom kao potpredsjednicom. Dečki iz stranke djelovali su brzopleto, a meni je bilo krivo - izjavila je.

'Malo nas je, raspadamo se'

Domovinski pokret na nacionalnoj razini, a očito i na regionalnoj i lokalnoj razini suočava se s izazovima, što je kazala i Šafran. 

- Predsjednik ogranka Slavko Vuradin izjavio je kako smo mi to dogovorili na kavi, iako sam jasno i glasno rekla da se s time ne slažem i da ne idemo u nikakve akcije. On je rekao da sam krivo shvatila situaciju. Ja sam protiv ostavke. A što se tiče ogranka, trenutno nas je malo jer se raspadamo - kazala je. 

Komentari