je li tome mjesto u školi?!

POZADINA 'SLUČAJA KIŠIĆ' Što se to događa u Srednjoj školi Ludbreg već godinu dana?

Objavljeno: 20.01.2017. 15:37

Zadnja izmjena: 20.01.2017. 23:11

Foto: Facebook / Arhiva

Povodom političke afere koja je izbila tvrdnjom maloljetnog Filipa Bajsića da mu je Alen Kišić, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Varaždina izdiktirao medijsko priopćenje upućeno protiv doktorice Sanje Zember, ravnateljice varaždinske bolnice, a što Kišić kategorički opovrgava – kontaktirali smo ravnatelja Srednje škole Ludbreg Josipa Zdelara.

Upitali smo ga za komentar cijelog slučaja, ali i navoda koje od jučer kruže da problemi s političkim angažmanom maloljetnika nisu novost u toj školi. Naime, ako se sjećamo, u siječnju prošle godine, maloljetni Filip Bajsić dobio je pismo u kojem  mu se prijeti da će njega kao člana Foruma mladih SDP-a i njegovu razrednicu, također članicu SDP-a i županijsku vijećnicu Ivanu Pomahač javno osramotiti određenim informacijama. Poruku su tom prilikom, kako smo svojedobno objavili, pregledali i kriminalisti koji tada nisu bili sigurni je li riječ o djelu mlađe osobe; namjerno iskrivljenom rukopisu i uopće – stvarnoj prijetnji.

>>KIŠIĆ PODIŽE TUŽBU "Napuštam politiku ako mi se dokaže, laži su gnjusne i možda instruirane"

>>Otac maloljetnog Filipa Bajsića: 'Alen Kišić je mojem sinu izdiktirao što treba napisati!'

>>Maloljetnom članu i županijskoj vijećnici anonimkom zaprijetili sramotom

Zdelar bio upoznat s namjerom Bajsića

Ravnatelj Josip Zdelar u telefonskom razgovoru istaknuo je da nema ni osobni ni službeni komentar kao ravnatelj na cijelu situaciju, zbog čega se kao škola nisu ni oglasili. Ipak rekao je da se dječak prati interno od strane pedagoških službi.

Na pitanje je li s namjerom učenika i njegova oca da medijima upute priopćenje bio upoznat i prije no što je ono izašli – kako smo doznali od našeg izvora – Zdelar nam je potvrdio da je Filipov otac bio kod njega dan ranije u 16.05 sati.

- Pitao me vidim li što se piše po novinama i rekao da planira sazvati neku konferenciju, međutim nije mi htio imenovati vezano uz koga. Ja sam mu na to odgovorio da Filip mora učiti i raditi, kako bi završio svoje zanimanje, a ne baviti se svime osim školom. Filip nije bio s njime s njime kod mene. – kaže Zdelar za naš portal.

Zdelar blizak Horvatu

S obzirom da se danas u političkim kuloarima pojavila informacija da je ravnatelj Zdelar prijatelj s Krešimirom Horvatom, poznatim članom Reformista u Ludbregu i županiji, upitali smo Zdelara je li razgovor s Bajsićevim ocem prenio Horvatu, što bi – kako kruže glasine u političkim krugovima – izravno odgovaralo Horvatovoj stranci.

- Mi smo prijatelji. I sad smo bili na kavi, o tim stvarima uopće nismo razgovarali, on je meni samo govorio “Ti znaš što se događa?” ja sam mu rekao: “Nemojte me još vi mučiti, ja vas samo molim da maknemo školu od svega toga.” To je bilo sve što je  meni rekao. – ustvrdio je na naše pitanje Zdelar.

Postoji zapisnik Ivane Pomahač

Pitali smo ga je li istina da postoji i zapisnik u kojemu je opisano ranije problematično ponašanje Filipa s obzirom na njegov politički angažman, Zdelar nam je potvrdio da postoji.

- Postoji zapisnik kojega je kolegica Pomahač sastavila kad je razgovarala s učenikom i postoji zapisnik s razrednih vijeća. To je naša interna stvar. – zaključuje Zdelar.

Vijećnici dobili zapisnik

U međuvremenu na našu adresu – a kako doznajemo i na adrese brojnih gradskih vijećnika – stigao je zapisnik od dana 30. 11. 2016. na kojem kao potpisnik stoji ime Ivane Pomahač, a u kojem između ostaloga stoje i tvrdnje izrazito slične onima koje je maloljetni Filip iznio u svom jučerašnjem priopćenju, kojega je supotpisao sa svojim ocem.

Ponovno se izravno spominje Alen Kišić kao osoba koja mu je obećala političku zaštitu i politički utjecaj, ali ovaj put s ciljem da se diskreditira Ivana Pomahač kako se u to vrijeme ne bi nigdje kandidirala. Međutim, autentičnost zapisnika nije potvrđena, jer Ivana Pomahač tijekom cijelog dana nije odgovarala na naše pozive i SMS poruke.

Komentari