doznajemo

Prava pozadina presice sazvane za ponedjeljak: 'Sad je dosta!', poručuje Zdravka Grđan

Bio bi to još samo jedan "poziv" i još samo jedna "konferencija", da ne postoji pozadina priče koju nam je u telefonskom razgovoru neizravno potvrdila i predsjednica Vijeća…

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 08.10.2021. 13:03

Zadnja izmjena: 08.10.2021. 13:34

Foto: ilustracija

Na adrese medija stigao je poziv na medijsku konferenciju koju će u ponedjeljak održati gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan. Bio bi to još samo jedan "poziv" i još samo jedna "konferencija", da ne postoji pozadina priče koju nam je u telefonskom razgovoru neizravno potvrdila i predsjednica Vijeća…

Zdravka Grđan, naime, priznaje da je danas ujutro održan sastanak između nje, gradonačelnika Nevena Bosilja, te gradskog vijećnika iz platforme Budimo grad, Ivana Obadića. Sastanak je inicirala upravo ona, a vezan je uz aktualnu situaciju u HNK, odnosno inzistiranje Budimo grad da se spomenuto uvrsti kao jedna od točaka dnevnog reda na sljedećoj sjednici Vijeća.

- Nema tu nikakve tajne, istina je da je sastanak održan i da sam ga osobno inicirala. Gradsko vijeće nije ni cirkus ni sudnica, a bome ni ulica. Toga je bilo dosta. U slučaju koji spominjete govori se o „utvrđenim nezakonitostima“. Tko je to utvrdio, molim vas? Sud, policija? Istina je, postoje određene indicije na koje je upozorio nalaz revizije i tu je sve stalo. Ne postoji još uvijek nikakva presuda. I sada se želi loptica prebaciti na Gradsko vijeće. Zbog toga, o tome ćemo raspravljati tek kada dobijem svu relevantnu dokumentaciju, provjerene činjenice  kao i mišljenje i postupanje gradonačelnika Bosilja, za koji sam dala rok od 30 dana. Ili ne vjerujemo vlastitom koalicijskom partneru? – kaže Zdravka Grđan.

Dodaje kako je na sastanku bilo riječi i o trajanju rasprava na sjednicama Gradskog vijeća, koje su se već po drugi put odužile do kasno u noć bez bilo kakvih zaključaka, no više o svemu, poručuje, bit će riječi u ponedjeljak.

Komentari