zakup zemljišta

Bosilj o slučaju Cafuk': 'Bivša vlast želi se osloboditi krivnje'

I dok je s jedne strane temu otvorio bivši gradonačelnik Ivan Čehok koji je opet ponovio kako je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan 'obmanula javnost', s druge strane gradonačelnik Neven Bosilj tvrdi da je javnost, ali i Ministarstvo poljopivrede obmanjivala upravo bivša gradska vlast...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 09.07.2022. 09:06

Zadnja izmjena: 09.07.2022. 09:10

Na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća ponovno se našao slučaj oko PPP Cafuk, odnosno jesu li plaćali naknadu za korištenje zemljišta.

I dok je s jedne strane temu otvorio bivši gradonačelnik Ivan Čehok koji je opet ponovio kako je predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan 'obmanula javnost', s druge strane gradonačelnik Neven Bosilj tvrdi da je javnost, ali i Ministarstvo poljopivrede obmanjivala upravo bivša gradska vlast.

Naime, prema riječima gradonačelnika Bosilja, bivša vlast sebe želi osloboditi krivnje nakon što su, kako tvrdi, Ministarstvu poljoprivrede poslali dopis kako korisnici ispunjavaju svoje obaveze. 

- Dobili smo zadnje od Uprave za poljoprivredno zemljište da Cafuk koristi zemljište bez valjanog pravnog osnova i predložili smo sklapanje Ugovora o privremenom korištenju pod uvjetom da se uplate sve obveze za cijelokupno razddoblje privremenog korištenja. Po dobivanju toga, također idemo prema DORH-u na postupanje. Taj dopis koji ste vi poslali je vrlo vjerojatno omnauo i predsjednicu Gradskog vijeća. Sad imamo priloge od 9 raznih dopisa i poslali smo prema Ministarstvu poljoprivrede i prema DORH-u i idemo naplatiti prethodne dubioze - rekao je Bosilj.

Komentari