poslao priopćenje

Predsjednik Foruma mladih SDP-a tvrdi kako su njihovi članovi nezakonito eliminirani za ulazak u Savjet mladih

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.03.2019. 12:21

Zadnja izmjena: 06.03.2019. 13:02

Predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždin Lovro Lukavečki poslao je priopćenje za medije u kojem tvrdi kako je Odbor za izbor i imenovanje Gradskog vijeća Grada Varaždina odbio kandidaturu njihovih članova, ali i kandidata Reformista za ulazak u Savjet mladih Grada Varaždina.

Kandidati su navodno bili odbijeni zbog toga što nisu dostavili okvirni Program rada, a Lukavečki u priopćenju piše kako prema Zakonu kandidati za članove Savjeta mladih niti ne moraju predlagati Program rada, već to moraju članovi i članice koji su već izabrani. Kako dalje piše Lukavečki, u javnom pozivu Odbor je organizaciju mladih koja predlaže kandidate ograničio na samo jednu moguću kandidaturu, dok to pitanje prema njegovim riječima nigdje u Odluci nije određeno.

- Jasno je i nedvojbeno kako se radi o nezakonitom eliminiranju naših troje kandidata kao i kandidata iz Reformista, a u situaciji kada se Grad natječe za Europsku prijestolnicu mladih ovakav postupak Odbora zabrinjava - poručuju Lukavečki u priopćenju i poziva institucije da korigiraju Izvješće o provjeri formalnih uvjeta prijavljenih kandidata. 

 

 

Komentari