službeni posjet

Predsjednik HDZ-a Plenković i stranački dužnosnici iz Varaždinske županije sastali se u Novom Marofu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 01.08.2019. 20:32

Zadnja izmjena: 01.08.2019. 20:40

Predsjednik HDZ-a i premijer RH, Andrej Plenković, sastao se danas tokom svoje posjete Varaždinskoj županiji u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” u Novom Marofu, s dužnosnicima HDZ-a s područja Varaždinske županije.

U svom se govoru premijer između ostalog osvrnuo i na investicije u Novom Marofu i rekao kako se grad ubrzano razvija. - Gradonačelnik me upravo upoznao s investicijama koje se tiču bolnice, preko 50 milijuna kuna, palijativne skrbi, zatim investicije u institucije socijalne skrbi, škole...Sve skupa više od 80 milijuna kuna. I ovdje se itekako vidi dobra sinergija lokalne vlasti i nadležnih ministarstava i učinkovita apsorpcija EU sredstava – izjavio je premijer.

Među dužnosnicima HDZ-a koji su dočekali premijera u Novom Marofu bio je i predsjednik varaždinske Županijske organizacije HDZ-a, saborski zastupnik Anđelko Stričak. -Često ističem da su svi rezultati mjerljivi pa tako i u politici. Dokaz za to su brojne investicije koje se provode diljem gradova i općina na području Varaždinske županije pa tako i u Novo Marofu. Čestitam svim gradonačelnicima i načelnicima na dobroj pripremi svih tih projekata, a premijeru Plenkoviću i njegovim suradnicima na svakoj pomoći.

O projektima u Marofu...

Gradonačelnik Novog Marofa, Siniša Jenkač, od brojnih investicija istaknuo je rekonstrukciju odnosno dogradnja Dječjeg vrtića Novi Marof. -Ukupna investicija odnosno vrijednost radova je oko 9,3 milijuna kuna. Osim što se vrtić dograđuje završena je i energetska obnova postojećeg dijela objekta vrijedan 2,8 milijuna kuna za što su sredstva osigurana preko Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Sve zajedno je dakle oko 12 milijuna kuna investicije u vrtiće - pojasnio je Jenkač te podsjetio i na energetsku obnovu objekata osnovne i srednje škole ukupne vrijednosti veće od 8,5 milijuna kuna.

Pred samim otvorenjem je i novi objekt Centra za socijalnu skrb vrijedan više od 8 milijuna kuna za što su također sredstva stigla s nacionalne razine odnosno od resornog ministarstva. Naglasio je i na veliku investiciju u zdravstvu, izgradnju i uređenje novog odjela palijativne srkbi bolnice u Novom Marofu vrijednu 55 milijuna kuna, a što su sredstva stigla iz fondova Europske unije.

Osim investicija u tijeku planiraju se i nove. Jenkač je posebno izdvojio projekte u cestogradnji.– To je svakako obilaznica koju čekamo od 80-ih godina prošlog stoljeća, a vrijedi spomenuti i uređenje ceste D24 koja sa zagorske strane dolazi prema Novom Marofu. – kazao je novomarofski gradonačelnik. Tu je i veliki projekt Aglomeracije procijenjene vrijednosti 120 do 150 milijuna kuna.

 

Komentari