obratili se priopćenjem

Predsjednik ludbreških Reformista: ''Pozivam Lukom da vlasnicima klijeti vrati novce za prikupljanje otpada''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.01.2019. 09:43

Zadnja izmjena: 31.01.2019. 09:53

Priopćenjem za medije obratio se Krešimir Horvat, predsjednik ludbreških Reformista koji je poručio kako je stranka više puta upozoravala na nelegalno naplaćivanje prikupljanja otpada ''povremenim korisnicima'', odnosno vlasnicima klijeti u ludbreškom kraju.

Kako piše Horvat, upozorenje se odnosi na kriterije kojima se komunalno poduzeće Lukom vodilo, a to su kvadratura klijeti te postojanje priključka za struju, kao i naplaćivanje usluge koju nisu izvršili. -Ovim putem pozivamo Lukom da odustane od ovakve prakse naplate, te vlasnicima klijeti, izvrši povrat novca za uslugu prikupljanja otpada, koju nisu izvršili, a uredno je naplaćena - poručio je Horvat. 

Prema njegovim riječima, komunalna poduzeća i sama su utvrdila da naplata ''povremenim korisnicima'' nije usklađena sa zakonom te je uvažena primjedba Državnom uredu kako nije u skladu sa zakonom uvođenje ''povremenih korisnika''.

- Članak 4 st.2 glasi: ''Ukoliko korisnici ne predaju miješani komunalni otpad barem jedanput u obračunskom razdoblju, davatelj usluge ima pravo naplatiti jednu primopredaju'' -citira Horvat i dodaje kako je gradonačelnik Bilić izjavio kako kvadrati prostora ne stvaraju smeće, nego ga stvaraju ljudi, a jedan od glavnih kriterija za prikupljanje otpada po klijetima je upravo kvadratura. 

Komentari