davor nađi

Fokus napušta SDP-ovu koaliciju: 'Urušavanje ustavnog poretka nije nam prihvaljivo, ni agresija u javnom prostoru'

Objavljeno: 19.03.2024. 13:23

Zadnja izmjena: 19.03.2024. 13:25

Foto: Arhiva

Davor Nađi, predsjednik stranke Fokus, koja je dio koalicije 'Za bolju Hrvatsku' zajedno s Reformistima, IDG-om i PGS-om, objavio je da ta stranka napušta SDP-ovu predizbornu koaliciju, a kao razlog naveo je Milanovićevu kandidaturu za premijera.

Naime, kako je istaknuo, Fokus je razgovarao s SDP-om, ali do konkretnog dogovora oko programa nisu došli.

- Istina je da smo u više navrata razgovarali sa SDP-om. Također, istina je da su se svi drugi dogovorili ili ispali iz tih dogovora sa SDP-om. Svi osim nas. Mi smo ostali zadnji upravo zbog toga što smo upozoravali SDP da nije dovoljno samo promijeniti HDZ s vlasti, već da trebamo znati što ćemo raditi dan poslije. Nažalost, nismo nikako mogli doći u poziciju da konstruktivno razgovaramo o programu. Svjestan sam da je SDP-u pobjeda na nišanu, ali nama to nije prihvatljivo ako je cijena toga urušavanje ustavnog poretka, agresija u javnom prostoru i politički obračun. Fokus zbog svega ovoga na izbore neće izaći kao dio SDP-ove koalicije već idemo samostalno - kazao je Nađi.

Na kraju objave poručio je: 'Idemo smijeniti HDZ, ali na način da ponudimo rješenja za dan poslije. Mi to znamo. I to smo već dokazali.'

U ovom trenutku nije poznato što Fokusov samostani izlazak na izbore znači za druge koalicijske stranke poput Reformista i SDP-ovu preizbornu koaliciju općenito. Podsjećamo, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković jučer je u našoj emisiji rekao kako će Reformisti biti na listi u III. Izbornoj jedinici, ali nije otkrio na kojim pozicijama.

Komentari