konferencija za medije

Klopotan: Kredit od 12 godina znači da će se s balama baviti još tri gradonačelnika

Objavljeno: 05.05.2023. 12:43

Zadnja izmjena: 05.05.2023. 12:55

HNS je uoči današnje sjednice gradskog vijeća održao konferenciju za medije na kojoj su, između ostaloga, govorili o kreditu za bale i najavi investicija u centar grada.

Predsjednik gradskog HNS-a Igor Klopotan, naime, smatra da je „zabrinjavajućim“ kredit za bale na razdoblje od 12 godina.

- To bi značilo da će još tri gradonačelnika se borit s tim kreditom. Pitanje je da li mi kao grad možemo to i koliko će manjih projekta, kao što su infrastrukturni ili obrazovni projekti stati zbog toga. Drugi problem je što gradska uprava nije izašla van i objasnila građanima na koji će način otplaćivati taj kredit niti kako će tražiti sufinanciranje fonda, a vidimo u materijalima da se računa i na sufinanciranje fonda. Međutim, nismo vidjeli niti pismo namjere, niti ugovor, ni nikakvu obvezujuću ponudu fonda da će sufinancirati – rekao je Klopotan.

Isto tako, Klpotan se pozvao na govor gradonačelnika održan prilikom otvorenja Habdelićevog trga i okarakterizirao ga kao „pljusku“ prigradskim naseljima. Klopotan, naime, smatra da će Bosilj favorizirati ulaganje u centralni dio grada.

Komentari