predstavljena koalicija i program

eTV: Hrenić negira verbalni sukob s HNS-ovcima, Šantek raskol: "Štromar nas podržava!"

Objavljeno: 24.03.2017. 11:19

Zadnja izmjena: 24.03.2017. 11:28

Foto: Petra Mlinarić

Koalicija SDP-a, HNS-a i nezavisne liste 'Za Marof' gdje je Mladen Smoljanec kandidat za gradonačelnika, dok su mu kandidati za zamjenike Darko Hrenić i Zoran Šantek, danas je predstavila svoj program – 5+5 koraka.

Na upit podržava li novomarofski HNS jednoglasno ovakav sastav izlaska na izbore, Šantek je izjavio kako je predsjedništvo stranke odlučilo da idu u ovakvom sastavu na izbore, te da, kako kaže, postoje pojedinci koji se ne slažu s određenim stavovima, no zato je tu predsjedništvo i zato je tu većina koja odlučuje.

- Za ovu koaliciju smo se odlučili s ciljem boljitka u Novom Marofu jer smo svjesni da ujedinjena ljevica može donijeti promjene ovom gradu. – odlučan je Šantek.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika, Darko Hrenić na upit našeg novinara je li nedavno došlo i do verbalnog sukoba između njega i određenih HNS-ovaca u Novom Marofu, i to u javnosti, Hrenić je odgovorio da to nije istina, da su "normalno razgovarali".

"Tko ne voli jednoga, glasat će za drugoga"

Hrenić je, podsjetimo, tek odnedavno nezavisni kandidat, svojevremeno je bio član HDZ-ovog gradskog poglavarstva, zatim član HNS-a, pa Reformista, a sada na to kaže kako se prvo odabiru ljudi, a ako netko ima loše mišljenje o njemu, tada neće glasati za koaliciju.

- Zato smo se i ukomponirali kao ekipa, ako netko ima probleme sa mnom, onda vjerojatno nema sa Smoljancem ili Šantekom. Mi smo jedan trojac, te zapravo nije kao sada da je jedan čovjek, 'one man show' nego ćemo biti trojica od kojih svatko nešto zna napraviti. Tko ne voli jednoga, glasat će za drugoga – zaključio je Hrenić.

Na trenutnu aferu oko inspekcijskog nadzora nad radom Jasminke Begić, zamjenice ravnatelja OB Varaždin, kandidat za gradonačelnika Novog Marofa, ujedno i ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu, nije imao komentar.

- Gospođa Begić radi svoj posao najnormalnije i nju pitajte za njezin posao. – bili su složni Smoljanec i Šantek.

Program 5+5

Od njihovog stupanja na vlast, ističu ova trojica kandita, mjesni odbori bi dobili svoju autonomiju, vatrogastvu bi se povećale godišnje naknade na 800 tisuća kuna, više bi se izdvajalo za sport i udruge, novorođenčad bi dobivala veću naknadu i to od 2 tisuće kuna, a povećao bi se i broj stipendista.

Sljedećih pet koraka bi se realizirali u toku mandata, a oni uključuju oživljavanje poslovnih zona, dogradnju dječjeg vrtića, cestovnu infrastrukturu, izgradnju Srednje škole Novi Marof, kao i Područne škole Ključ u Oštricama, te komunalnu infrastrukturu koja pak uključuje i Aglomeraciju te sanaciju odlagališta 'Čret'.

Jenkačeve negativnosti

Kandiati ponavljaju da je uzalud potrošenih 630 tisuća kuna za prijevremene izbore, potom 500 tisuća kuna potrošenih za promidžbu, a osvrnuli su se i na projekte EU. Usprkos brojnim mogućnostima, nisu stigli novci iz EU fondova, ističu!

Za kraj, zaključuju kako je za vrijeme dvogodišnjeg mandata trenutne Gradske vlasti koja je izazvala prijevremene izbore, prema njihovim riječima potrošeno 40 milijuna kuna, a ne znaju na što. 

Komentari