Prelaze li k Reformistima? Miličić: "Laburisti su prćija obitelji Kolarić, stranka se raspada"

Objavljeno: 24.04.2015. 12:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Siniša Sović

Hrvatska stranka rada - laburisti na razini Varaždinske županije definitivno se raspada, rekao je Siniša MIličić, bivši predsjednik stranke te dodao kako je stranka postala taoc jedne obitelji.

Glasine o raspadanju Hrvatske stranke rada - laburisti Varaždinske županije sve su glasnije, a da se ne radi samo o tračevima potvrdio nam je Siniša Miličić koji je stranku napustio ovog tjedna.

- Stranka je postala taoc obitelji Kolarić. Stranka rada je privatna prćija jedne obitelji koja je uhlijebila sve svoje bliže i daljnje rođake i koja vodi isključivo politiku uhljebljivanja.  Nakon što je upitne legalnosti na Skupštini izabran predsjednik podružnice Božidar Kolarić, kolega Stanko Medvedec i ja smo odlučili istupiti iz stranke, a prema našim saznanjima istupit će i čitav niz drugih članova. Kad će to biti, ja sad ne bih nagađao - rekao je Miličić.

On je u utorak dobio ispisnicu, dok je Medvedec još prije nešto više od tjedan dana objavio na svom Facebook profilu da je izašao iz stranke.
Postavlja se pitanje hoće li Miličić zadržati mandat u Županijskoj skupštini.

- S obzirom na činjenicu da sam kritizirao kolegicu Ivanu Pomahač kad je izašla iz laburista i prešla u SDP, da je ukrala mandat, postavlja se pitanje što ću ja učiniti s mandatom. Ja bih čak svoj mandat i vratio da imam kome. Međutim, korumpiranim ljudima ga ne želim vratiti, a da je stanje u stranci bolje ne bih ni izlazio - naglasio je Miličić.

S druge strane, kako kaže, prvi čovjek varaždinskih laburista bio je on.

- Mi smo stranku gradili idealistički, zalagali smo se za rad i za poštenje, no to se pogazilo i toga u našim laburistima nema. Zato neću vratiti svoj mandat, već ću u Županijskoj skupštini nastaviti mandat kao nezavisni vijećnik. Provodit ću onaj izvorni program hrvatskih laburista, one programske smjernice koje sam i kreirao kao jedan od osnivača stranke i od toga programa ne odstupam. Glavne smjernice su rad i poštenje, a ovo u laburistima danas nije niti rad, niti poštenje - oštar je bio Siniša Miličić.

Glasine o tome da će mnogo laburista prijeći u reformiste čuo je i sam Miličić, no kako je istaknuo, ne zna je li to točno, ali takav način ne podržava.

- Ako bi netko od vijećnika prešao u reformiste to ne bih podržao, jer su oni izabrani na listi hrvatskih laburista i ne bi smjeli nikome prenositi mandat jer je to provođenje političkog nasilja, jer građani nisu birali reformiste, već izvorno laburiste - smatra Miličić.

Miličić je podnio ostavku na mjesto predsjednika laburista Varaždinske županije kada je Pomahač prešla u SDP. Kako je objasnio, on je Pomahač postavio visoko na listi i ona je bila njegov izbor. S obzirom na to da je ona prešla u drugu stranku, Miličić je iz moralnih razloga, zbog svoje pogreške, podnio ostavku na mjesto predsjednika stranke.

Komentari