Premijer Milanović obišao novouređeni odjel palijativne skrbi u Novom Marofu

Objavljeno: 27.10.2015. 14:43

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 08:57

Foto: Siniša Sović

Premijer Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je posjetio obnovljeni odjel palijativne skrbi u Novom Marofu. U obilasku su mu se pridružili ministar pomorstva, prometa i infrastrukture, Siniša Hajdaš Dončić i ministar zdravlja Siniša Varga. 

Prilikom posjete bolnici u Novom Marofu Milanović se susreo s kolegama iz stranke, spomenutim ministrima te s čelnicima Županije, Predragom Štromarom, Alenom Kišićom i Alanom Košićem. Sastanku su nazočili i Mario Habek, SDP-ov kandidat za nadolazeće izbore, Siniša Jenkač, gradonačelnik Novog Marofa te Milorad Batinić, gradonačelnik Ivanca. 

Nakon kraćeg sastanka koji je bio zatvoren za javnost, medijma se obratio ministar zdravlja Siniša Varga.

Ova Vlada brine o stanovništvu u zlatnoj dobi, posebice o onima o kojima obitelj, nažalost, više ne može brinuti. U bolnicama i centarima poput ovog, takvim se ljudima pruža najbolja moguća njega te im se olakšava i podiže kvaliteta života – istaknuo je Varga.

Projekt obnove bolnice čiji kapacitet sada iznosi 300 kreveta pohvalio je i sanacijski upravitelj Opće bolnice Varaždin, Mladen Smoljanec.

Pacijenti će se već sutra „preseliti“ u novi odjel u kojem će im biti pružena najbolja njega unutar hrvatskog zdravstvenog sustava. Dvokrevetne sobe, zasebni sanitarni čvorovi i klimatizacija samo su neke od pogodnosti koje će pacijenti moći koristiti. – tvrdi Smoljanec

U nastavku svoje posjete Milanović je s kolegama obišao Sveučilište Sjever u Varaždinu, lokaciju izgradnje osnovne škole i sportske dvorane u Pribislavcu gdje se premijer planira obratiti javnosti, a posjet će završiti u Gospodarskoj zoni Sveti Martin na Muri.

Komentari