in memoriam

Preminuo Marijan Krobot: U dva mandata vodio je Ludbreg i stvarao SDP Varaždinske županije

Preminuo je Marijan Krobot, jedan od najistaknutijih članova SDP-a Varaždinske županije, koji je tijekom dva mandata obnašao dužnost gradonačelnika Grada Ludbrega...
Objavljeno: 08.12.2020. 23:09

Zadnja izmjena: 08.12.2020. 23:29

Foto: SDP Grada Ludbrega

Preminuo je Marijan Krobot, jedan od najistaknutijih članova SDP-a Varaždinske županije, koji je tijekom dva mandata obnašao dužnost gradonačelnika Grada Ludbrega.

Vijest o smrti Marijana Krobota objavila ludbreška organizacija SDP-a, koja se od pokojnika oprašta na društvenim mrežama. Izraze sućuti obitelji uputila je i aktualna predsjednica županijskog SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Marijan Krobot, rođen 1941. godine u mjestu Slanje, preminuo je u 79 godini života. Dužnost gradonačelnik Ludbrega obnašao je od 2001. do 2005. godine, a bio je i prvi izravno birani ludbreški gradonačelnik u mandatu od 2009. do 2013. godine. Školovao se u Zagrebu i Beogradu, a nakon povratka u Ludbreg, početkom 1970-ih, radni vijek proveo je u tadašnjem PPK „Bednja“ Ludbreg i njegovim kasnijim sljednicima.

Krobot je ujedno bio i prvi predsjednik ludbreškog SDP-a, koji je organizaciju vodio tijekom puna dva desetljeća. Tijekom tog vremena, do danas, ludbreška organizacija SDP-a prerasla je u najjaču organizaciju spomenute stranke u Varaždinskoj županiji, koja od 2001. godine u Ludbregu neprekidno osvaja najveći broj glasova.

- U obnašanju ovih odgovornih funkcija, Marijan Krobot uvijek je uvažavao druga i drugačija mišljenja i nastojao predlagati i donositi odluke značajne za cjelokupini razvitak našeg Grada – napisali su između ostaloga predstavnici SDP-a na Facebooku.

Od svojeg istaknutog člana članovi Socijaldemokratske partije opraštaju se uz stihove Antuna Branka Šimića: „Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda“.

FOTO: SDP Grada Ludbrega

Komentari