prvi neslužbeni rezultati

Premoćna pobjeda Plenkovića - evo rezultata po gradovima Varaždinske županije

Objavljeno: 15.03.2020. 21:41

Zadnja izmjena: 15.03.2020. 21:41

Andrej Plenković prema prvim neslužbenim rezultatima premoćno je osvojio još jedan mandat na čelu HDZ-a u političkom ogledu s Mirom Kovačem (više od 80 posto glasova), a mi ekskluzivno doznajemo prve rezultate unutarstranačkih izbora u gradovima na području Varaždinske županije.

Prema prvim neslužbenim podacima Plenković je tako više od 90 posto glasova osvojio u Ivancu i Lepoglavi. Ivanec mu je dao 96,32 posto glasova, a Lepoglava 94,73 posto. U gradu Varaždinu, gdje je najveći glasački bazen, Plenković je prema zasada poznatim podacima osvojio 88,40 posto, a u Varaždinskim Toplicama i u Novom Marofu: 87,14 odnosno 84,05 posto glasova. Ispod 80 posto glasova novi-stari predsjednik HDZ-a osvojio je jedino u Ludbregu – ali svejedno, riječ je o visokih 75 posto.

Aktualni predsjednik županijskog HDZ-a, ujedno i predsjednik Plenkovićeva stožera u Varaždinskoj županiji, Anđelko Stričak, na svojem Facebook profilu objavio je kako je za Plenkovića na području Varaždinske županije glasovalo 90 posto članova HDZ-a. Izlaznost trenutno nije poznata, kao ni detaljni rezultati po općinama Varaždinske županije, no predsjednik jednoga od uporišta HDZ-a, onoga u Općini Ljubešćica primjerice – Nenad Horvatić na društvenim mrežama pohvalio se visokom izlaznošću (50 posto) i rezultatom od 96,7 posto u korist Plenkovića.

- Izbori su pokazali ono što stalno naglašavam, da aktualni predsjednik vodi Vladu i HDZ u pravom smjeru, smjeru boljitka hrvatskog naroda te svih njenih građana. Gospodarski rast, rast plaća i mirovina, investicije, demografska revitalizacija i zaštita nacionalnih interesa nemaju alternativu – napisao je Stričak na Facebooku.

Komentari