Presečki: "Mali buseki" više neće voziti

Objavljeno: 26.10.2015. 14:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Nikola Kokotec

Na današnjem predstavljanju pilot projekta besplatnog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina, iskoristili smo priliku i sa direktorom tvrtke AP Varaždin, Antunom Presečki, razgovarali o aktualnostima na području gradskog prijevoza.

Nema potrebe za gradskim linijama
Na postavljeni upit o nedavnom ukidanju gradskih linija, popularno zvanih „mali buseka“, Presečki nam je odgovorio da je koncesija za takvu vrstu prijevoza ukinuta kada su preuzeli varaždinski AP u stečaju.

- Koncesija o gradskom prijevozu nije prenosiva, stoga je kao takva ukinuta od travnja kada je grupa Presečki preuzela varaždinski AP. Raspisivanje nove koncesije ovisi o Gradu i nadležnim organima, o čemu trenutno nemamo nikakvih saznanja. – tvrdi Presečki.

Pitali smo ga što bi se dogodilo da se spomenuta koncesija ponovno raspiše, na što nam je odgovorio kako AP Varaždin i nije odviše zainteresiran za njezino potpisivanje, s obzirom da prema provedenim analizama, u Varaždinu nije postojala velika potreba za takvom vrstom prijevoza.

Zapošljavamo mlade, brinemo o zajednici
Ako je suditi prema tvrdnjama Presečkog, mnogi su profitirali preuzimanjem AP Varaždin od strane grupe Presečki. Naime, direktor tvrtke tvrdi kako su svi zaposleni očuvali svoje radno mjesto, a tvrtka je uz to zaposlila dvadesetak mladih ljudi u programu stručnog osposobljavanja, za koje se nada da će ostati raditi u poduzeću i po završetku projekta.

- Unutar tvrtke planiraju se velike investicije i modernizacija autobusnog prometa u Varaždinu, od obnove kolodvora do nabave suvremenih autobusa, a sve zbog ulaganja i održavanja dobrih odnosa sa društvenom zajednicom u kojoj živimo. – izjavio je Presečki

Što se gradskih linija tiče, preostaje vidjeti hoće li se i kako situacija riješiti na redovnoj sjednici Gradskog vijeća, a do onda građani sami mogu prosuditi jesu li im gradski "buseki" potrebni ili ne. 

Komentari