Presečki osigurao sredstva za besplatan prijevoz umirovljenika

Objavljeno: 26.10.2015. 12:03

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 09:08

Foto: Nikola Kokotec

Na Autobusnom kolodvoru u Varaždinu predstavljen je novi pilot projek besplatnog prijevoza umirovljenika i osoba starijih od 65 godina. Spomenuti je projekt organiziran zajedničkom suradnjom Varaždinske županije, tvrtke AP Varaždin i Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije.

Prva županija u Hrvatskoj s takvom uslugom
Ideja čitavog projekta jest olakšati život umirovljenicima i podići kvalitetu na način da se im pojednostavi pristup sadržajima i događanjima diljem grada i županije, istaknuo je župan Predrag Štromar. Dodao je da se radi o socijalnom projektu koji se po prvi put provodi na razini čitave države, ali zbog uključenosti najosjetljivijih skupina poput umirovljenika može garantirati njegovu uspješnost.

- Sredstva za financiranje ovog projekta trenutačno osigurava tvrtka AP Varaždin, koju je nedavno preuzeo Antun Presečki, no već u idućoj godini zasigurno će se pronaći sredstva u proračunu za njegovo daljnje odvijanje - izjavio je Štromar

Na postavljene upite o iznosu potrebnih sredstava i realnim potrebama za takvim projektima, Štromar odgovora da trenutno nema odgovora jer se tek u naredna dva mjeseca, koliko je i vrijeme trajanja ovog pilot projekta, treba ustvrditi postoji li njegova financijska opravdanost.

Važnost dobrih odnosa s društvenom zajednicom
Antun Presečki, novi direktor tvrtke AP Varaždin,istaknuo je da je posebno zadovoljan ovim projektom budući da se njime pruža pomoć socijalno najugroženijim građanima te je ukratko objasnio način funkcioniranja ovog projekta. U projekt su uključeni svi umirovljenici i osobe starije od 65 godina, koje uz predočenje osobne iskaznice i odreskom posljednje mirovine, mogu kupiti kartu za korištenje svih autobusnih linija, a koju jednokratko plaćaju 25 kuna. 

- Važno je istaknuti kako je kupljena kartica zapravo vlasništvo umirovljenika, kojemu se, u slučaju da je više ne želi koristiti, novac vraća u potpunosti. Pozivam sve umirovljenike na sudjelovanje u ovom projektu koji svoje elektronske kartice mogu kupiti na autobusnim kolodvorima u Varaždinu, Ivancu, Ludbregu i Novom Marofu – naveo je Antun Presečki

Pilot projekt pohvalio je i predsjednik Saveza udruge umirovljenika i starijih osoba Varaždinske županije, Stjepan Bregović, koji je zahvalio Županiji i tvrtki AP Varaždin na pokazivanju interesa za rješavanje problema koji je aktualan već duži niz godina, a koji direktno utječe na kvalitetu života umirovljenika, posebice onih koje se nalaze na granici siromaštva, a kojih, nažalost, u Varaždinskoj županiji ima i previše. 

Komentari