političke promjene

Prvo kao prioritet odabrana brza cesta, a sada ovi projekti u obrazovanju...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.09.2021. 10:22

Zadnja izmjena: 21.09.2021. 10:29

Nova županijska vlast odustala je od prekrivanja atrija županijske palače, a dijelom i od dekorativne rasvjete Vodotornja, čime žele poručiti da njihova vlast vrši uštede kako bi se moglo ulagati u obrazovanje i zdravstvo.

Rečeno je to danas na konferenciji za medije koju je održao Klub HDZ-a, HSLS-a i HSU-a. "Projektiranje atrija stavljeno je sa strane, da pričeka neka bolja vremena", rekao je Kaniški.

  • eTV - HDZ odbacio dva zvučna Čačićeva projekta i poručio da će oni radije ulagati u obrazovanje, više OVDJE.

Konkretno, prema najavi predsjednika Kluba vijećnika HDZ-HSLS-HSU Gorana Kaniškog, sredstava za obrazovanje povećavaju se za 2,75 milijuna, te se do kraja studenoga namjerava završiti projekt izgradnje nove škole i dvorane OŠ Sveti Ilija, te opremiti i nekoliko nekoliko srednjih škola. Projektira se dogradnja praktikuma SŠ Ludbreg te praktikuma za Gospodarsku školu i Strukovnu školu, kao dio budućih strukovnih Centara izvrsnosti iz turizma, odnosno tekstila i kože.

- Pokreće se i izrada projektnih dokumentacija za dogradnje škola koje još rade u dvije smjene, a to su OŠ Ivanec, PŠ Nova Ves i PŠ Strmec te za izgradnju sportskih dvorana i to u OŠ Vinica, OŠ Varaždinske Toplice, PŠ Završje, OŠ Bisag i OŠ Kamenica koje imaju idejna rješenja, dok PŠ Remetinec, OŠ Donja Voća, PŠ Črešnjevo i PŠ Druškovec imaju glavne projekte - najavio je Kaniški.

 

Komentari