insajderski izvještaj

PREVIRANJA U SDP-u: 'Što se dogodilo s novcem od karata uplaćenim za predstavu Kerekesh Teatra?'

Objavljeno: 05.10.2017. 09:06

Zadnja izmjena: 05.10.2017. 09:47

Foto: Arhiva

Na zatvorenoj Facebook skupini u kojoj sudjeluju članovi SDP-a postavilo se pitanje što se dogodilo s novcima koje su članovi svojedobno uplatili za predstavu Kerekesh teatra održanu 8. ožujka.

Predstavu je organizirao Forum žena SDP-a, novci su bili prikupljeni - no, oni su na račun Kerekesh teatra sjeli tek nedavno, dakle, nekih pola godina nakon izvođenja predstave.

- Obično su nam plaćali nekih mjesec dana nakon predstave, a ovi su stigli tek nedavno. Nama se, nažalost, često dogode takva kašnjenja, ali SDP je obično plaćao ubrzo nakon predstave. - izjavio nam je Jan Kerekeš.

Prikazali kao donaciju

Određenim članovima stranke nije jasno ni to zašto se novac za ovu predstavu u financijskom izvještaju stranke prikazuje kao donacija članova, kad se - kako napominju - nije radilo o donaciji, nego o uplati za predstavu. Uz to, nadodaju oni, takve se donacije ne vide na izvješćima iz ranijih godina kad je novac prikupljan na isti način kao i ove godine. 

- Istovremeno se širi priča da oko toga idu istražne radnje od strane službenih organa. - izjavio nam je izvor iz SDP-a koji je htio ostati anoniman. 

Komentari