preslagivanje na vidiku?

Prgomet na N1: 'Ako koalicija s HNS-om nosi stabilnu većinu, meni je to prihvatljivo - samo da nisu kao MOST'

Objavljeno: 10.05.2017. 08:43

Zadnja izmjena: 10.05.2017. 08:48

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Zagreba Drago Prgomet gostovao je u emisiji Veto Sanjina Španovića na N1 televiziji i pritom se dotakao teme eventualnih novih koalicija u Saboru.

Prgomet je izjavio i da novi izbori odgovaraju samo HDZ-u, ali da će se o temi koaliranja ili eventualnog ponovnog izlaska na izbore razgovarati nakon lokalnih izbora. Na izravno pitanje je li mu prihvatljiva koalicija s HNS-om ili IDS-om, Prgomet je kazao da su demokršani u Njemačkoj bili 16 godina na vlasti s liberalima i da će se razgovarati i da li će se i s kim dogovoriti vidjeti iza lokalnih izbora. 

- Odabiru se političke opcije koje nude političku stabilnost. Sve što u Hrvatskoj nudi takvu opciju, a odluku o tome donese Nacionalno vijeće HDZ-a da je to i HNS, za mene je to prihvatljivo - kazao je Prgomet, napominju kako je važno da ta koalicija ne bude nestabilna kao ona s MOST-om. Prgomet je tijekom emisije rekao i to da se ne čudi tome što Bandić koristi gradski proračun za vlastitu kampanju, konstatirajući da tako rade svi gradonačelnici, župani i Vlade.

Komentari