grad varaždin

Doznajemo kada se očekuje primopredaja vlasti Čehok- Bosilj

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 07.06.2021. 09:22

Zadnja izmjena: 07.06.2021. 09:28

Primopredaja vlasti u Gradu Varaždinu trebala bi se održati sutra u Gradskoj vijećnici nakon što izborno povjerenstvo i formalno rezultate izbora proglasi važećima.

Jedan je prigovor naime u vezi održavanja izbora otišao na Ustavni sud, a radi se o navodnim nepravilnostima na izborom mjestu u Kućanu Gornjem. Na izborima za gradonačelnika Grada Varaždina pobijedio je Neven Bosilj s 50,52 % glasova, dok je Ivan Čehok dobio 49,48 % glasova. Razlika u broju glasova iznosila je samo 169.

Jedan od prvih medijskih istupa nakon dobivenih izbora novi je gradonačelnik imao u HRT-ovoj emisiji ''Otvoreno'' gdje se tom prilikom osvrnuo na suradnji s novim županom iz redova HDZ -a:

- Bez obzira jesmo li SDP ili HDZ mi moramo zajednički raditi i surađivati. Mi trebamo surađivati s Fondom za energetsku učinkovitost i resornim ministarstvom zaštite okoliša kako bi riješili bale. Vjerujem da ćemo pronaći zajednički jezik jer nije to ministarstvo HDZ-a, to je ministarstvo svih građana Hrvatske. Isto tako ja nisam gradonačelnik SDP-a, nego gradonačelnik svih građana Varaždina - rekao je Bosilj.

 

 

Komentari