priopćenje za medije

'Ili će Kazališno vijeće preuzeti odgovornost', kaže Zdravka Grđan, 'Ili ga treba mijenjati!'

Predsjednica Vijeća ne odustaje od svoje odluke da se o situaciji u HNK raspravlja tek nakon očitovanja gradonačelnika i Odbora za kulturu, sport i turizam, a ne uslijed inzistiranja platforme Budimo grad. A ima očito i otvorenu poruku za Kazališno vijeće...
Objavljeno: 11.10.2021. 14:14

Zadnja izmjena: 11.10.2021. 15:08

Nakon konferencije za medije koju je jutros održala zajedno s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem, predsjednica Vijeća Zdravka Grđan oglasila se priopćenjem za medije u kojem podrobnije objašnjava trenutnu situaciju u HNK Varaždin.

Prijedlog Budimo grad uputila je, kako kaže, na očitovanje gradonačelniku i Odboru za kulturu, sport i turizam koji će se očitovati u roku od 30 dana. Ne namjerava, dakle, odustati od svoje odluke da se o tome raspravlja na inzistiranje Budimo grad, nego u poslovničkom roku od 60 dana, te kako poručuje - uz detaljnu dokumentaciju. Predsjednica Vijeća želi, naime, podsjetiti kako je ljetos imenovano novo Kazališno vijeće koje predstavlja Grad i ovlašteno je donositi sve važne odluke.

- Kazališno vijeće propustilo je uputiti DORH-u mišljenje prema uputi revizije, a naravno može i provoditi druge preporuke i donositi odluke vezane uz nalaz revizije. Sve to ukazuje na činjenicu da nije poštovana propisana piramida odgovornosti i da Kazališno vijeće, ni u starom a ni u novom sastavu nije i ne obavlja svoju funkciju. Ukoliko postojeći sastav Kazališnog vijeća nije u stanju preuzeti odgovornost svoje funkcije, treba ga mijenjati a ne da Grad preuzima njihove obaveze. Nakon što Kazališno vijeće obavi sve radnje po odgovornosti, Gradsko vijeće će raspravljati ukoliko to još uvijek bude potrebno – kategorična je predsjednica Vijeća.

'Aferaška atmosfera'

Podsjetimo, Reformisti su se jutros se očitovali i o Budimo grad, i to riječima kako "kvalitetno upravljanje Gradom traži odgovornu vlast, koja zna rješavati probleme i koja Gradu nosi razvoj i prosperitet. Nažalost, evidentno je da neki nositelji vlasti ne razumiju svoju ulogu na isti način. Stvara se atmosfera afera u gradu i na tome se skupljaju politički poeni", napisali su.

Komentari