maratonska sjednica

Ipak ništa od pripajanja tri gradske tvrtke Parkovima, protiv glasovao i Budimo grad

Davor Patafta glasovao za, Čehok i Budimo grad glasovali protiv te odluku nazvali nepripremljenom, a Bosilj dao obrazloženje kako je namjera bila racionalizacija...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.03.2022. 20:53

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 21:43

Foto: ilustracija / Arhiva / Luka Šalamun

Na dnevnom redu današnje sjednica Gradskog vijeća koja traje od 12 sati popodne našao se Prijedlog odluke o pripajanju Aquacityja, Vartopa i Gradske tržnice Parkovima koji naposlijetku nije prihvaćen.

Gradonačelnik Neven Bosilj u svojem je obrazloženju rekao je ovo pripajanje isključivo radi racionalizacije poslovanja te 'kvalitetnijeg i boljeg upravljanja'.

-  Imat ćemo jednostavnija kontrolu vlasnika nad društvima, manji broj vodećih osoba, uštede će biti na primanjima direktora, smanjit ćemo troškove dupliciranog marketinga i ujedniti poslove u računovodstvu - objasnio je Bosilj i dodao kako se razmišlja o tome da se u određenoj fazi i linijski prijevoz prebaci iz Čistoće u Parkove.

'Razlog je uhljebljivanje'

S ovim se prijedlogom nisu složili Mario Lešina i Ivan Čehok koji su sa govornice ustvrdili kako je razlog ovome pripajanju 'uhljebljivanje i zapošljavanje još jednog Reformista ili člana SDP-a'. Otvorila se i rasprava o tome hoće li se radnici spomenutnih tvrtki morati raditi poslove koje im nisu u opisu radnog mjesta. 

- Hoće li onda dečki koji rade u Vartopu u sezoni raditi kao meštri i kotlovničari, a kada nije sezona onda će popravljati avione ili pokapati na aerodromu? Ili će možda radnici Parkova prodavati sir i vrhnje na placu? - rekao je Čehok.

Patafta za, Budimo grad protiv

Davor Patafta također se uključio u raspravu i rekao kako će podržati ovu odluku jer 'vidi više prednosti nego mana', dok članovi Platforme Budimo grad smatraju kako je Prijedlog pripremljen vrlo 'neozbiljno' te su glasovali protiv.

- Budimo grad nemaju ništa protiv svake racionalizacije poslovanja, davali smo podršku svim sličnim koracima koje je gradonačelnik radio, podržavali smo prijedloge smanjenja broja zaposlenih, podržavamo i ovo, ali ne na način na koji je to do sad prezentirano - rekao je Hrvoje Petrić.

Komentari