ZAR JE MOGUĆE?

Oko ove stvari suglasni su Budimo grad, Patafta i Čehok, a spominjala se i Zdravka Grđan

Davor Patafta na kraju rasprave konstatirao je kako oko ovog pitanja imaju "ekstremnu većinu"...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 21.10.2021. 09:31

Zadnja izmjena: 21.10.2021. 10:54

Na raspravi oko izmjena i dopuna proračunskih dokumenata na jučerašnoj sjednici Gradskog vijeća, vijećnici Ivan Čehok, Davor Patafta, ali i članovi platforme Budimo grad složili su se oko jedne stvari - ukidanja ili (barem) smanjenja prireza u Gradu Varaždinu.

Raspravu je započeo vijećnik Ivan Čehok koji je rekao kako fiskalni prihodi u Varaždinu rastu jer Varaždinci imaju veće plaće.

- Grad ima danas 12 mil. kuna više planiranih s osnova poreza i prireza na dohodak. I umjesto da to pretočimo u plaće, odgojateljica u crtiću, mi to kupčamo u blagajni, ne trošimo ništa i ne povećavamo plaće  - rekao je Čehok.

'Rekli su da nisam normalan'

Na ovu se raspravu nadovezao Davor Patafta te rekao kako je on već prije predlagao da se prirez ukine. Ali, kako kaže:

- Ma kakvi, pa rekli ste mi da nisam normalan. Rekao sam: Idemo dati gospodarstvenicima signal i barem malo ukinuti prirez, jer će više doći od poreza na dohodak nego od prireza. Sada vam velim iz ovog mjesta, druge godine bit će još više poreza na dohodak i zašto da uzimamo prirez? 

'Glavna tema gđe. Grđan'

Ponovno se za riječ javio Čehok:

-  Ja se slažem da se prirez ukine, pa koliko se sjećam, to je bila glavna tema gospođe Grđan. Oni su sad u koaliciji i kad se Reformisti sad nadijele sa svim funkcijama, za idući proračun više sigurno neće biti prireza. To će podržati Budimo grad i Pataftini i ne vidim razloga da se to ne napravi - rekao je.

'Budimo grad je za'

Za govornicu je potom došao Hrvoje Petrić iz Budimo grad, koji nemaju ništa protiv. 

- Mi bi kao Budimo grad podržali svako smanjenje prireza i podržavamo ovu inicijativu. Smatramo da je smanjenje poreznog i prireznog opterećenja građana trebalo imati prioritet ispred dijeljenja novca - rekao je Petrić. 

'Očito imamo većinu'

Patafta je na kraju zaključio da imaju većinu, i to "ekstremnu".

- Bit će mi drago da to napravimo i gospođa Grđan je to isticala u kampanji, a i Čehok je rekao da nema ništa protiv da se umanji prirez. To znači da imamo ekstremnu većinu u toj ideji. To nije ništa loše već će donijeti do toga da porez na dohodak bude još veći. Bit će zadovoljni i poslodavci i radnici - završio je.

Komentari