raspad sistema

Prljavo rublje HSS-a: "Beljak je faraon koji ovdje ima namještenika"

Isključenje Zvonimira Sabatija smatraju "brutalnim", metode Krešimira Beljaka "faraonskim", a jednog člana HSS-a smatraju njegovim "namještenikom"...
Objavljeno: 19.02.2021. 10:15

Zadnja izmjena: 19.02.2021. 10:29

Općinski odbor HSS-a Gornji Kneginec jednoglasno je odlučio da svi njihovi članovi i dužnosnici, uključujući tako i zamjenika općinskog načelnika Roberta Đuranca, prijeđu u HSS Braće Radić.

Na taj način će, kako poručuju, izaći i na lokalne izbore.

— Donošenje takve odluke posljedica je neshvatljivog i brutalog isključenja iz stranke županijskog vijećnika Zvonimira Sabatija — poručuju između ostaloga.

I kneginečki, sada već bivši HSS-ovci, za sve krive aktulnog predsjednika HSS-a Krešimira Beljaka.

— Neprimjereno ponašanje Beljaka u javnosti i faraonske metode upravljanja strankom te način na koji se ustoličio ponovno za predsjednika stranke, uz pomoć samo četvrtine legitimnih delegata skupštine, pokazatelj je da je trenutna središnjica HSS-a u Zagrebu izgubila dodir sa stvarnošću.

Bivši HSS-ovci nadalje tvrde da je 20. siječnja ove godine na sjednici županijskog odbora izbio eksces.

— Jednog lokalnog dužnosnika HSS-a Krešimir Beljak doslovce je istjerao van iz prostorija stranke u Varaždinu, a nemili događaj ponovio se i tjedan dana kasnije u režiji njegovog „koordinatora i namještenika“ Ivice Banekovića — navode između ostaloga bivši HSS-ovci.

— Svoj politički put nastavit ćemo u HSS-u Braće Radić na onim političkim temeljima koji su doslovno zabranjeni u današnjim ostacima ostataka HSS-a — zaključuju.

 

Komentari