sjednica gradskog vijeća

Problematičan semafor kod Kućanske rampe opet tema na Vijeću, evo što će biti s njim

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 30.03.2022. 14:48

Zadnja izmjena: 30.03.2022. 14:56

Foto: Ilustracija

Nakon što je gradski vijećnik Hrvoje Petrić već na prošloj sjednici Gradskog vijeća postavio pitanje oko semafora kod Kućanske rampe, rasprava se nastavila i danas.

Podsjetimo, Petrić je semafor kod Kućanske rampe nazvao 'problematičnim' te kao glavni problem istaknuo kratak interval pogotovo kada se radi o skretanju ulijevo u Aninu ulicu. Na prošloj sjednici zanimalo ga je može li se interval produžiti, a danas je na aktualnom satu rekao kako nije zadovoljan odgovorom koji je dobio od gradske vlasti.

- Ja jednostavno ne vjerujem da je potrebno raditi novi elaborat, a i ako je da je potrebno platiti punu cijenu samo zato da bi se zeleno svijetlo produljilo ili skratilo za sekundu, dvije. Mislim da bolje spriječiti nego liječiti i da bi trebalo ozbiljno pogledati ta dva semafora - rekao je Petrić.

Gradonačelnik Neven Bosilj u svojem je odgovoru pak rekao kako 's HŽ-om nije jednostavno dogovoriti neke stvari'.

Budući da je taj semafor signalizacijski spojen sa signalizacijom HŽ-a, sama ta koordinacija promjene sustava rada semafora iziskuje promjenu sustava HŽ-a koja će trajati mjesecima i koštati po mojoj procjeni i 100 tisuća kuna - rekao je Bosilj i dodao kako će se prije riješiti problem Kućanske rampe nego izmjena semafora.

 

Komentari