ulazak u politiku

Profesor informatike Matija Lisičak nezavisni je kandidat za načelnika Općine Sveti Ilija

Objavljeno: 22.03.2017. 09:02

Zadnja izmjena: 22.03.2017. 15:55

Profesor informatike, Matija Lisičak ide u utrku za načelnika Općine Sveti Ilija i to kao kandidat nezavisne liste, a, kako kaže, podržava ga tim mladih ljudi koji mogu i žele Općinu Sveti Ilija razvijati te svim mještanima osigurati bolje uvjete života.

-Ovo je za mene velika životna odluka, ali i odgovornost. Dugo sam razmišljao o kandidaturi, a u konačnoj odluci prevagnula je velika želja da se ubuduće Općina ravnomjerno razvija. Mislim da sva naselja u Općini Sveti Ilija zaslužuju jednaki tretman, a moja misao vodilja je da su svi mještani jednako bitni, bez obzira žive li u Svetom Iliji, Beletincu, Doljanu, Tomaševcu Biškupečkom, Seketinu, Krušljevcu, Žigrovcu ili Križancu – rekao je Matija Lisičak.

Lisičak u kandidaturu ide kao kandidat nezavisne liste, ali je, kako kaže, otvoren za razgovore s političkim opcijama s kojima dijeli jednake stavove.

- Politikanstvo i osobni interesi me ne zanimaju, mislim da toga ima i previše na političkoj sceni, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj. Zanimaju me isključivo ideje i projekti koji mogu svim mještanima Općine Sveti Ilija osigurati bolji život – dodao je Lisičak.

Ukratko o kandidatu

Matija Lisičak rođen je 1984. godine, živi u Svetom Iliji, a po struci je magistar informatike. Kao profesor informatike radi u Gospodarskoj školi Varaždin i u Srednjoj školi Novi Marof. Uz svakodnevni posao, bavi se i aviomodelarstvom gdje vodi tečaj aviomodelarstva, te je predsjednik Modelarskog centra Varaždin.

Široj javnosti je poznat po samostalnoj ugradnji električnog pogona u obični automobil, čime ga je u potpunosti prenamjenio, a izradio je i CNC i 3D printer.

 

Komentari