planovi za narednu godinu

Proračun Ivanca za 2019. godinu iznosi 46 milijuna kuna - najviše će se izdvojiti za uređenje komunalne infrastrukture

Objavljeno: 03.12.2018. 19:08

Zadnja izmjena: 03.12.2018. 19:22

Gradsko vijeće Ivanca donijelo je proračun za 2019. godinu vrijedan 46,58 milijuna kuna, a doneseni su i svi programi koji su integralni dio proračuna.

Iz njih proizlazi da će se najviše sredstava, čak 11,72 milijuna kuna, uložiti u Program gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, dakle, u gradnju i rekonstrukciju prometnica, prometnih površina i nogostupa, javnih površina (dječjih igrališta, trgova i parkova, groblja), u asfaltiranje nerazvrstanih cesta te u projekte gradnje javne rasvjete, u objekte za gospodarenje otpadom i nabavu opreme te u projekt vezane uz Aglomeraciju Ivanec.

Nadalje, za Program održavanja komunalne infrastrukture planirano je daljnjih 3,74 milijuna kuna, dok je za Program javnih potreba u kulturi namijenjeno 4,59 milijuna kuna. Za Program javnih potreba u sportu izdvojit će se 1,4 milijuna, a za Program socijalne skrbi 705.500 kuna.

Osim toga, jednoglasno je donesena Odluka o mjerilima za sufinanciranje smještaja djece s područja grada Ivanca u dječje vrtiće, pri čemu se cijene nisu povećale, a novo zapošljavanje stručnih djelatnika u vrtiću ide na teret Grada. 

Također, slijedom novog Zakona o komunalnom gospodarstvu koji je obvezao sve JLS-ove na donošenje nove odluke o vrijednosti boda komunalne naknade, takvu je odluku donijelo i Gradsko vijeće Ivanca. U idućoj godini po tom pitanju neće biti nikakvih poskupljenja, odnosno nova vrijednost boda komunalne naknade na godišnjoj razini ostaje jednaka dosadašnjoj vrijednosti boda.

 

Komentari