prije no što je postala ministrica

VIDEO: PROTUKANDIDATKINJA BORASU Ovako je Blaženka Divjak govorila na tribini u Skepticima u pubu

Objavljeno: 15.06.2017. 21:09

Zadnja izmjena: 15.06.2017. 21:12

Foto: YouTube/Screenshot

I prije no što je postala ministrica Blaženka Divjak je bila angažirana po pitanju javne rasprave o stanju u znanosti i obrazovanju u Hrvatskoj. Na tribini koja je prije nekoliko mjeseci održana u Skepticima u Pubu govorila je o stanju na Zagrebačkom sveučilištu.

Skeptici u pubu je događaj koji se jednom mjesečno održava u Zagrebu i kojega organizira Društvo za promociju znanosti i kritičkog mišljenja. Teme koje se iznose vrlo su raznolike, tako da je okupljanje 3. veljače ove godine bilo posvećeno stanju na Zagrebačkom sveučilištu. Buduća ministrica Divjak tu je predstavljena kao negdašnja prorektorica ovog Sveučilišta i protukandidatkinja Damiru Borasu za rektora. Osim nje, na tribini su sudjelovali i negdašnji voditelj kurikularne reforme Boris Jokić, filozof s Hrvatskih studija Pavel Gregorić te profesor teorije književnost s Filozofskog fakulteta Dean Duda.

- Reputacija sveučilišta je gotovo i isključivo negativna. Potencira se da je sveučlište jednako rektorat. Sve na njihovom webu ide preko rektorata, u svim vijestima oni su u prvim redovima. Neki bi rekli da je to kult ličnosti, ali ja sam matematičarka pa ću reći da je rektor Superman. - rekla je tada između ostalog Blaženka Divjak, a cjelokupni video možete pogledati ovdje. Sam njezin govor možete čuti od 4:10 do 16:04.

 

Komentari