Prstec: Izglasavanje proračuna u V. Toplicama je silovanje Poslovnika o radu

Objavljeno: 15.12.2014. 14:11

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Arhiva eVaraždin.hr/A. Švoger

Izvor: Franjo Prstec

Političke prepirke u Varaždinskim Toplicama između oporbenog HDZ-a i vladajuće koalicije HNS-SDP se nastavljaju.

Klub vijećnika HDZ-a u Gradskom vijeću Grada Varaždinske Toplice poslao je priopćenje o nastaloj situaciji, a potpisuje ga predsjednik ovog Kluba Franjo Prstec.

>> Toplički proračun donesen jednoglasno, bez HDZ-a i HSLS-a

>> Varaždinske Toplice: Optužbe letjele na sve strane, prekinuta sjednica Gradskog vijeća

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Povodom održane 15. Sjednice Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice 5. prosinca 2014. na kojoj su donesene odluke o izglasavanju Proračuna Grada za 2015. godinu i imenovanje Predsjednika i Zamjenika predsjednika Gradskog vijeća Grada Varaždinske Toplice, želim istaknuti da navedenoj sjednici nije prisustvovalo 7 vijećnika HDZ-a i HSLS-a od ukupno 15 vijećnika Gradskog vijeća iz razloga što nije dovršena 14. sjednica Gradskog vijeća od 5. studenog 2014. godine što smatramo grubim kršenjem i silovanjem Poslovnika o radu Gradskog vijeća, budući da poslovnik o radu gradskog vijeća član 57. nalaže bitno drugačije postupanje u odnosu na izvedenu cirkus predstavu u režiji Gradonačelnice Štefanić, dinastije Mihalić sa svojim poltronima kojima se pridružuje Stanko Medvedec donedavno smijenjeni Predsjednik Gradske organizacije Hrvatskih laburista, lokalni političar izgubljen u prostoru i vremenu koji samom sebi znanim manevrima diže ruku prevage za osobno ustoličenje na funkciju Predsjednika Gradskog vijeća za što nema podršku oporbe tj. HDZ-a i HSLS-a dok vijećnici HNS-a i SDP-a po naredbi Gradonačelnice Štefanić sa knedlom u grlu moraju dići ruke zajedno sa već ranije „kupljenim“ nepotizmom i mobingom HNS-a i SDP-a vijećnika Mladen Sakača za ustoličenje Stanka Medvedeca na funkciju Predsjednika Gradskog vijeća u zamjenu za podršku Stanka Medvedeca za izglasavanje Proračunu za 2015. godinu.

Postavlja se jedno veliko pitanje kako dalje??

Oporbeni vijećnici ne mogu i neće podržavati Stanka Medevedeca u ostvarivanju svojih bolesnih ideja, budući da nije dobio i neće dobiti potporu oporbenih vijećnika, koji uz najteže oblike nemorala trguje sa Gradonačelnicom i njenom koalicijom. Podržavanjem ovakvog proračuna za 2015. godinu, Medvedec u biti blagoslivlja sve ono što je i sam kritizirao na sjednici Gradskog vijeća u cijeloj 2014. godini, a da ne spominjemo sve cirkuse koje je izvodio za izglasavanje Proračuna za 2014. Godinu.

Arhitekti političke korupcije bez presedana u biti obavljaju dvoje prosvjetnih djelatnika u Topličkoj Osnovnoj školi, pa se mi ostali pitamo: Tko nam to uči djecu o moralu, poštenju, dosljednosti i domoljublju u Varaždinskim Toplicama?

Građani se pitaju dali je to moguće? Da moguće je u režiji Kukuriku koalicije u Gradu Varaždinskim Toplicama koju čine proračunski korisnici, prosvjetni djelatnici i umirovljeni milicajac spremni žrtvovati za ostanka na foteljama ili ih dobiti svoj osobni moral kojeg i nemaju što potvrđuju svojim djelima.

Vrijedi napomenuti da je „dokazani poštenjak“ učitelj u Osnovnoj školi Stanko Medvedec korupcijskim metodama Gradonačelnice Štefanić postavljen na funkciju Predsjednika Gradskog vijeća, a za uzvrat podržao nerazvojni Proračun za 2015. godinu te priskrbio Gradonačelnici i njezinoj ekipi bezbrižne Božićne i Novogodišnje blagdane, a građanima ostavlja samo njemu znanu poruku. Dali je ovo moguće???

Komentari