bilić traži poništenje izbora

FOTO: Prva izjava nove predsjednice županijskog SDP-a Barbare Antolić Vupore...

Objavljeno: 17.06.2018. 19:23

Zadnja izmjena: 17.06.2018. 20:02

Foto: Viktor Hranić

Nakon osam godina Maria Habeka na čelu SDP-a Varaždinske županije, danas ga je na toj poziciji naslijedila Barbara Antolić Vupora.

Neslužbeno se može čuti kako su "prevagnuli" glasovi najveće stranačke organizacije, one u gradu Varaždinu, a njezin protukandidat traži poništenje izbora zbog navodnih nepravilnosti na nekim biralištima. Ušao je u stranačke prostorije s pitanjem: "Koliko traje to zbrajanje glasova?!".

Prve riječi nove predsjednice SDP-a Varaždinske županije su:

- Zajedno sjesti za stol i služiti građanima. Trebamo prvo napraviti reda i naučiti raditi s građanima. Da bi mogao biti nekome od pomoći, moraš posložiti stvari u svojoj kući. To ćemo učiniti - rekla je Antolić Vuopora.

Na novinarsko pitanje o Davoru Bernardiću odgovorila je - O tome ćemo raspravljati na unutastranačkim tijelima, to je stvar dugih unutastranačkih procesa koji će dovesti do našeg rezultata. Naravno, uvijek je odgovorno vodstvo ukoliko su rezultati loši ili slabi, mi to moramo raspraviti da bismo došli do riješenja.

Glede rejtinga SDP-a - Poboljšat ćemo ga. U programu rada vrlo detaljno smo iznijeli na koji način želimo raditi u budućnosti, ništa spektakularno ne očekujemo preko noći. Da bismo došli do nečega treba puno raditi, to je dokazala i moja kampanja. Rejting stranke treba popraviti iz baze. Moramo razmišljati da svaka stvar ne dođe prije van nego što je raspravimo. Vrlo često sam znala informacije iz medija, meni je to kao članici neprihvatljivo. Želim da naši članovi prije donesu odluku i s time onda idemo kao sa svojim stavom.

Vezano uz navodne manipulacije članarima - Ja to jednostvano ne razumijem, kako to netko može reći. Protupitanjem mogu prozvati drugu stranu, bila sam informirana o nekim drugim stvarima. Danas je dan kada bismo trebali prizanti jednu drrugima da su izbori pokazali s brojkama koliko je tko u prednosti: jedan glas je pobjeda - jedan poraz. Žao mi je da ima poraženih, ali konkretno je to tako...

Na prozivke protukandidata da je "svojim novcem" plaćala članarine, Antolić Vupora je rekla: - Nisam nikad čula ni za jednu pobjedu, da nije bilo insinuacija od strane poraženih....

Komentari