Prvi doznajemo: Raspuštena gradska organizacija HDZ-a u Varaždinu

Objavljeno: 16.04.2015. 20:23

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Na večerašnjoj sjednici županijske organizacije HDZ-a kraćoj od sat vremena, na prijedlog njezinog predsjednika Anđelka Stričaka i, kako doznajemo, bez naročite rasprave, raspušteno je cjelokupno vodstvo gradskog odbora HDZ-a u Varaždinu.

Povjerenikom je, kako doznajemo, imenovan odvjetnik Damir Habijan, a Marijan Kovačić, sada već bivši predsjednik gradskog HDZ-a, navodno je spomenutu odluku tek kratko komentirao, rekavši da je s obzirom na to da mu je rad "opstruiran", ovo "možda i najbolja opcija".

Podsjetimo, o raspuštanju gradske organizacije HDZ-a u Varaždinu govorilo se već unatrag nekoliko tjedana. Županijski čelnici stranke spomenuto nisu htjeli potvrditi, ali ni demantirati. Večarašnja sjednica pokazala je da su glasine bile istinite.

U svemu imamo podršku iz Zagreba. Da ovo nismo učinili sada, na izborima za mjesne odbore koji će uslijediti, ne znam bi li dobili na dva mjesta, eventualno tri. Čak nije toliko problem ni u Marijanu Kovačiću, koliko u ljudima kojima se okružio. Nisu obilazili teren, na sjednicama je glasovao svatko po svome, a Marijan čak i kad bi pokazao inicijativu za nešto, sve bi zbog jednog vrlo utjecajnog člana gradskog HDZ-a bilo stopirano i palo u vodu - komentar je dobro upućenog člana varaždinskog HDZ-a, koji nam je otkrio kako je prilikom glasovanja o raspuštanju gradske organizacije Ilija Ivezić ostao suzdržan, dok je Anđelko Koprek glasovao protiv.

Član predsjedništva HDZ-a dr. Josip Križanić za portal eVaraždin kao glavne razloge večerašnjeg raspuštanja varaždinkog gradskog HDZ-a naveo je rezultate na izborima i neusuglašavanje između gradskog odbora stranke i vijećnika u gradskom vijeću.

- Pred nama su izbori za mjesne odbore, pripremamo stranku da ostvari što bolji rezultat i zato idemo s mladom ekipom - bio kratak.

>>JUGS i nenamjensko trošenje novca: Zašto gradski HDZ već 10. dan šuti? 

 

 

 

Komentari