Glasine su bile istinite

Radimir Čačić potvrdio: Kandidirat ću se za župana!

Objavljeno: 11.03.2016. 19:03

Zadnja izmjena: 11.03.2016. 22:29

Foto: Siniša Sović / Foto agencija Sjever

Uoči početka izborne skupštine gradske organizacije Reformista, u petak navečer, predsjednik stranke Radimir Čačić odgovarajući na pitanja novinara potvrdio je ono o čemu je eVaraždin prvi pisao. Na lokalnim izborima 2017. godine ponovno će se kandidirati za župana Varaždinske županije.

- Mi imamo dva snažna kandidata koji imaju svoju težinu, ugled i rejting, a to je g. Natalija Martinčević na razini grada i ja na razini županije. To uvijek možemo upotrijebiti i to ćemo učiniti – odgovorio je Čačić na pitanje postoji li mogućnosti da se kandidira za župana o čemu se u posljednje vrijeme u kuloarima govorilo.

Predraga Štromara nazvao je "li-la" kandidatom koji na razini županije "ima vidljivost, ne i sadržaj", a Alena Kišića "dragim i simpatičnim dečkom iz Ludbrega", od kojega će SDP "potencijalno pokušati stvoriti Varaždinca". Ipak, smatra ga "dobrim političkim proizvodom", kako je rekao.

"HNS u partnerstvu s HDZ-om"

Važnija politička poruka koju je poslao je ona o više mogućnosti razvoja situacije do lokalnih izbora 2017. godine: - Vidjet ćemo što će se dešavati, da li će SDP ići samostalno ili – s ljudima koji su u partnerstvu s HDZ-om (misleći na HNS). Ili ćemo mi izaći samostalno ili s SDP-om, rekao je Čačić.

- Stvari oko izbora u SDP-u nisu potpuno jasne kao što se na prvi pogled čini. Jasne su oko izbora u HDZ-u, te u HNS-u gdje se moglo pretpostaviti da od velike priče, Štromar na kraju neće biti niti kandidat. Floskula "mi ćemo zajedno biti predsjednici" ne može se prodati ni u dječjem vrtiću – komentirao je Čačić.

Za HNS je još dodao da je već "duboko tamo", misleći na desnu Vladu: - Danas je bila kriza oko HNB-a u Saboru, za se izjasnio HDZ i HNS. Tamo imaju i svojeg pomoćnika ministra, ali to se od jednog duboko amoralnog vodstva moglo i očekivati. Mi smo jasno rekli da smo na poziciji centra, za - kad je dobro, kad ne valja kao ovo danas s HNB-om, sorry – zaključio je predsjednik Reformista.

Komentari