n1 televizija

Čačić: U Hrvatskoj trenutno nema stvarne opozicije, Vladi dajemo čisti obraz

Objavljeno: 26.08.2021. 16:12

Zadnja izmjena: 26.08.2021. 16:22

Gostujući na N1 televiziji, predsjednik Reformista Radimir Čačić kazao je kako Reformisti Vladi Andreja Plenkovića "daju čisti obraz i legitimaciju".

- Mi kad izađemo iz podrške Vladi, ona toga trenutka više nema legitimaciju, jer ovisi o žetončićima raznih vrsta koji su tu iz različtih interesa – rekao je, dodajući kako se HDZ od prvog dana ima mogućnost koristiti bazenom Domovinskog pokreta, Suverenista, a sada i onog dijela koji se odvojio od SDP-a. Povremeno se, kaže, i koristio.

- Naša jedina stvarna prednost (kao Reformista, nap.) jest da mi podržavamo Vladu programski, sudjelovali smo i u pripremi programa koji je Vlada usvojila, a nismo se slagali u nekim drugim stvarima kao što je bio izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Predsjednik Reformista stava je da stvarne opozicije trenutno u Hrvatskoj ni nema. Možemo je, kako je rekao, u fazi izgradnje, a SDP ne može dotaknuti dno još dva mandata. Prostor od 15-20 posto vidi u političkom centru koji je smrvljen.

- Isključivo mahanje zastavom "Mi ne želimo s HDZ-om" znači da nemaju stvarne snage ni vlastiti program. Čim si godinama sveden na negativno, zašto bi ti ljudi vjerovali? U tom slučaju je ljudima bolje da glasuju za SDP koji cijeli svoj sadržaj pronalazi u otporu prema HDZ-u. Stranke centra moraju odrasti. Drugo je vrijeme. Ovo nije vrijeme Tuđmana. Treba reći stav i što želimo.

Komentari