Predsjednik Reformista u Trnovcu

Radimir Čačić: 'Veliku koaliciju ne očekujem jer lijevi i desni politički pol funkcioniraju na ideološkom sukobu'

Objavljeno: 28.08.2016. 09:56

Zadnja izmjena: 28.08.2016. 09:57

Foto: Arhiva

Predsjednik Reformista i prvi na listi koalicije „Za premijera“ u 3. izbornoj jedinici Radimir Čačić, uoči predizbornog skupa u Trnovcu Bartolovečkom, izjavio je okupljenim građanima i medijima da, za razliku od prošlih izbora, ova put ni SDP-ova ni HDZ-ova koalicija neće moći formirati vladu samo s MOST-om.

MOST je u dramatičnom padu, vjeruje Čačić, pa i uz predstavnike manjinskih saborskih zastupnika ovaj put tražit će se puno širi konsenzus.

– Sasvim je sigurno da će u poslijeizbornim pregovorima biti ključan svaki saborski zastupnik. Veliku koaliciju ne očekujem jer lijevi i desni politički pol funkcioniraju na međusobnom ideološkom sukobu. Velika koalicija bi za njih bila razotkrivanje, jer više ne bi bilo alibija za nesposobnosti. – naznačio je Čačić.

U trećoj izbornoj jedinici, nastavio je Čačić, Reformisti će se boriti i za drugi saborski mandat: – Naša je primarna snaga na sjeveru Hrvatske. I u prošlom mandatu Hrvatskog sabora jasno smo se i čvrsto borili za interese hrvatskog sjevera.

Komentari