Radovi u Marofu uzrujali građane: Dvaput sam oštetio svoje vozilo i tome nema kraja!

Piše: A.Matušin

Objavljeno: 11.09.2015. 11:24

Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:24

Željko Česi iz Zagorske ulice u Novom Marofu požalio se novinarima portala eVaraždin na „već godinu dana raskopanu ulicu“, a dozlogrdilo mu je upravo ovih dana kada si je prilikom izlaska iz dvorišta na automobilu probušio gumu. Nešto ranije, naime, oštetio si je i ispušni lonac.

- Nisam protivnik radova, ali doslovce nije moguće izaći iz dvorišta. Popravci na automobilu stajali su me već više stotina kuna i nitko nam ne zna reći kada će radovi napokon završiti. Jedni prebacuju odgovornost na druge, a radovi traju u nedogled – kaže Česi, pokazujući nam blatnjavu ulicu te smeće koje su za sobom ostavili radnici.

Djeca blatnjava

Pokušao je, kaže nam, kontaktirati gradonačelnika, gradsku komunalnu tvrtku Novokom i varaždinski Varkom te saznati tko je nadležan za radove, međutim sve bez uspjeha. Budući da se u istoj ulici nalaze i srednja i osnovna škola, učenici se ovih dana kući vraćaju blatnjavi, a ulicu nitko nije počistio – ogorčen je Česi.

Vezano uz spomenuto mi smo također pokušali kontaktirali gradonačelnika Sinišu Jenkača, koji nam je rekao da će radovi biti gotovi – ovisno o vremenskim uvjetima, ali za otprilike desetak dana. Napominje da traju od srpnja ove godine te da su bili „nužni zbog sigurnije vodoopskrbe i opskrbe plinom“.

Konaćna sanacija

- U Novom Marofu imamo bolnicu, a u toj ulici nalaze se i dom zdravlja i škola. Stare cijevi od salonita svako malo su pucale, a na raskrižju pri samom ulasku u ulicu tri godine nitko nije sanirao začepljenje. Nakon što radovi završe okoliš će se, naravno, počistiti i dovesti u red – kaže Jenkač.

Gradonačelnik Novog Marofa također napominje da će se kod škole „napokon iscrtati horizontalna i vertikalna signalizacija koje nije bilo od travnja 2009. godine“, a građane moli za strpljenje. Radove pak, kako doznajemo, izvode Termoplin, Varkom i Colas.

Oštećeni cvjetnjak

Rekordni rok

Kontaktirali smo i rukovoditelja radne jedinice Varkoma Zdravka Cindorija, koji kaže da s dvije jedinice dnevno rade "maksimalno brzo", pa bi radovi zaista trebali završiti za deset dana.

- Na kraju dana za sobom uvijek počistimo, a za tri dana do kraja ćemo doći i sa priključcima za vodu. Do sada su se još uvijek koristili oni olovni - kaže Cindori, koji napominje da će njegova tvrtka s radovima zapravo završiti u "rekordnom roku".

Tko je u pravu, tko u krivu, prosudite sami. A kako trenutno izgleda Zagorska ulica u Novom Marofu pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentari