REAKCIJA

Reagiranje gradskog vijećnika Davora Patafte: Čačića ću tužiti, a dosuđeni novac donirati

Reagiranje sukladno Zakonu o medijima

Objavljeno: 07.06.2021. 08:52

Zadnja izmjena: 07.06.2021. 08:52

Gradski vijećnik Davor Patafta, sukladno Zakonu o medijima, dostavlja reagiranje. Sukladno Zakonu o medijima, isto prenosimo u cijelosti.

  • Reagiranje gradskog vijećnika i donedavno kandidata za gradonačelnika Varaždina Davora Patafte:

U nekoliko proteklih dana, a u svojem bahatom ucjenjivačkom stilu, gospodin Čačić, nakon izgubljenih izbora, ne prestaje s prljavom kampanjom i iznošenjem uvreda i teških laži.

Sada sam mu, uz sve ostale, za gubitak izbora kriv osobno i ja pa me u salvi uvreda naziva kriminalcem i dijeli prodike i pravorijeke nakon odluke Vrhovnog suda koji me pravomoćnom presudom u ključnom dijelu oslobodio optužbe dok je manji dio vratio na ponovni postupak, ali s jasnim smjernicama iz kojih je razvidno stanje tog postupka.

Osim toga, Vrhovni sud je utvrdio da su mi 10 godina teško kršena ljudska prava. Umjesto da sa žaljenjem to spomene, gospodin Čačić zaboravlja da je Europski sud za ljudska prava već donio više presuda protiv Hrvatske i političara u Hrvatskoj koji komentiraju postupke koji su u tijeku, kao i onih koji u javnom prostoru, a to su posebice političari, sude nakon suda i iskazuju svoja mjerila i kazne.  Gospodin Čačić pritom zaboravlja da je jedini stvarni krivac za čak 700 milijuna kuna izravne štete gradu Varaždinu i svim njegovim stanovnicima upravo on! To su činjenice koje su provjerljive i točne, odgovornost za štetu s odlaganjem i nesanacijom varaždinske sramote - bala na u ulazu u grad, snosi upravo gospodin Čačić . Potpuno je razumljivo da njegove uvrede i laži nakon izbornog debakla idu prema svim drugima pa i meni, a istina mu je nadohvat ruke. Dovoljno mu je samo sjesti s njegovim jatacima i prisjetiti se svih lažnih kaznenih prijava, sprečavanja provođenja zakona i kaznenih djela koje su pritom počinili. Čačić, lažni promotor pravde, morala i čudoređa pritom zaboravlja kako HBOR-u nije vratio kredit više od 70 milijuna kuna, kako je dobavljače Coninga oštetio za stotine milijuna kuna, kako je podlo zlouporabio svoju funkciju ministra i potpredsjednika Vlade i privatizirao četiri turističke tvrtke za trajanja mandata. Zaboravlja i pravomoćnu presudu za tragičnu smrt dvoje ljudi. I sada, takav licemjer koji ne želi niti slučajno u politici nekog tko je imao bilo kakav sudski postupak, samo vlasti radi, želi isključivo pravo na koaliciju sa strankom koja ima sudski postupak.  Kakav zaštitnik demokracije i pravde!

Zbog teških uvreda, laži i nedopustivih kleveta koje je izrekao u javnom prostoru, protiv Radimira Čačića podnijet ću tužbe nadležnim sudovima, a nakon dobivanja presude sav ću dosuđeni novac, baš kako sam učinio i sa svim svojim vijećničkim naknadama, donirati u humanitarne svrhe. Ljudima poput Čačića, koji se predstavlja kao borac za pravedno društvo čije norme svakodnevno ruši, nije mjesto ni u varaždinskom ni u hrvatskom političkom životu. I ne, neću se prestati boriti protiv ljudi poput gospodina Čačića koji desetljećima nesposobnošću i bahatošću uništavaju Varaždin i Varaždinsku županiju, prosperitet svake obitelji i prostora u kome živimo.

Davor Patafta

Komentari