40 dana molitve

Reakcija Reformista na molitelje ispred OB Varaždin: 'Svaka žena ima pravo na odluku.'

Objavljeno: 01.03.2017. 16:01

Zadnja izmjena: 01.03.2017. 16:32

Foto: Arhiva

Prema navodima medija, s današnjim danom je započeo ciklus od 40 dana molitve ispred Opće bolnice Varaždin s ciljem odgovaranja žena od pobačaja, ističe Natalija Martinčević u priopćenju za javnost.

U nastavku priopćenja stoji kako svaka žena ima pravo na odluku, za koju Reformisti vjeruju da kad je u pitanju prekid trudnoće da nije jednostavna, bila ona zdravstvene ili osobne prirode. U ovakvim uvjetima u kojima danas živimo, a s obzirom da smo u Varaždinskoj županiji na dnu Hrvatske po prosjeku plaća, gdje žene nemaju podršku institucija, nemaju stalnih radnih mjesta, gdje rade većinom u 3 smjene a pritom nemaju osigurana mjesta u vrtiću, kad ih i imaju radno vrijeme vrtića nije prilagođeno potrebama zaposlenih žena, umjesto da ženama pomognemo mi ih ovakvim istupima dodatno zlostavljamo.

- Osigurajmo ne samo ženama, već i  obiteljima dostojan život, ali i educirajmo mlade po pitanju zaštite. – nadodaje Martinčević u priopćenju.

U priopćenju se Natalija Martinčević osvrnula na činjenicu kako je HDZ-ov  potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova  i europskih integracija Davor Ivo Stier Hrvatsku u Ženevi deklarirao kao konzervativnu zemlju, protiv prava žene na pobačaj i protiv dostojanstva LGBT osoba.

- Žalosno je da su upravo takvi poput molitelja ispred Opće bolnice Varaždin, ministra i njegovih najbližih savjetnika protiv pobačaja ali i protiv kontracepcije, a bez konkretnih rješenja za bolju kvalitetu života građana. – zaključuju Reformisti u svom priopćenju.

Komentari